RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Het zóú waar kunnen zijn, maar deze 1 april-grappen geloven wij toch niet

Deze nieuwste attractie in de Efteling is gericht 'op de verbeeldingskracht van kinderen' Beeld © Efteling

Van de unieke kans om te zwemmen in een ondergrondse regenwateropslag tot de nieuwste sensatie van Rotterdam: seksspeeltje de Satisfeyenoord. Jawel, het is eind maart en dan is niet elk nieuwsbericht wat het lijkt.

Want zou het echt waar zijn dat de Efteling een nieuwe attractie in het Sprookjesbos opent, die vooral draait om de verbeelding van de kinderen? Het zou kunnen: er valt immers veel te zeggen voor de klacht dat de verbeeldingskracht van kinderen steeds meer te wensen overlaat. 

Als de ontwerper vervolgens meldt dat hij de nieuwe attractie vooral heeft ontworpen met zijn gum, begint er misschien iets te dagen. Een nog duidelijkere hint is de bladmuziek:

En voor wie het dan nog niet doorheeft: het nieuwe sprookje opent 'over vier dagen', meldt het persbericht op 28 maart. Naar goed gebruik wordt de letterlijke datum 1 april vermeden, maar wel benoemd. Een beetje zelfspot is het pretpark ook niet vreemd: 'Een kostenefficiënte aanpak, echt een win-win wat mij betreft', zegt Efteling-directeur Fons Jurgens. 

Ring Zuid in Groningen

Gebruik maken van de (echte) actualiteit is nog een ander kenmerk van een 1 april-grap-uit-het-boekje. De afgelopen weken was er veel te doen over de grootschalige aanpak van de Ring Zuid in Groningen, die de stad de komende maanden veel verkeersoverlast gaat bezorgen. Maar dankzij die werkzaamheden ontstaan er ook mogelijkheden. 

1
Lees ook:
1 april kikker in je bil, maar we trappen er (meestal) niet in

Zo kan het zomaar waar zijn dat de ingang van de waterkelder -die bestaat echt- onder de ring tijdelijk opeens te bereiken valt. En zeg eens eerlijk: is het heel ondenkbaar dat een aannemer iets terug wil doen voor de bevolking ter verlichting van de overlast van de werkzaamheden? En dat het water heel aangenaam van temperatuur is dankzij de buizen van de stadsverwarming... dat zou ook zomaar waar kunnen zijn. 

Maar of het dan ook echt waar is dat mensen er eenmalig gratis mogen komen zwemmen

Wie het wel gelooft en zin heeft in een unieke duik mag zich melden 'op Tweede Paasdag'. In badkleding, want kleedkamers zijn er uiteraard niet. 

Sex sells

Niet elke grap is zo doorwrocht uitgewerkt. Bij de webshop Het Rotterdams Warenhuis dachten ze iets eenvoudiger. Sex sells. En ze zitten in Rotterdam. Combineer het nog met een woordgrap en voilà: de Satisfeyenoord is geboren. Uiteraard nog niet te bestellen, maar je kunt wel via de mail je interesse kenbaar maken voor de voorverkoop. 

De Belgische gemeente Koksijde had ook wel zin in 1-aprilgrap. Ze besloot vanochtend haar inwoners te informeren over een orka die zou zijn aangespoeld op het strand. En dat zorgt voor heel wat bekijks, want op foto's lijkt het best echt.

Toch gaat het dus om een grap, voor zonsopgang legden brandweerlieden samen met de plaatselijke carnavalsvereniging en de scouting de valse orka neer op het strand.

En er is nog meer nieuws waar we deze dagen onze twijfels bij hebben.

Bijna-1-aprilgrap

En oké, misschien hoort deze er net niet helemaal bij, maar aan de andere kant: misschien ook wel... Zonder dat het expliciet vermeld wordt, is het volgende filmpje overduidelijk een grap. Het enige wat mankeert is dat het nog net geen 1 april is. Een bijna-1-aprilgrap dus, deze deepfake versie van The Passion.

Bron: RTL Nieuws