Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgen over 'sociale zuivering' in Parijs vanwege de Olympische Spelen

  •  
29-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1929 keer bekeken
  •  

De Olympische Spelen worden dit jaar in Parijs gehouden en dat miljardenevenement gaat gepaard met de nodige ongemakken voor de gewone burgers. Zo werden de prijzen voor het openbaar vervoer fors verhoogd. Nu meldt de publieke omroep France 2 dat honderden daklozen worden overgebracht naar Orléans. Ook andere steden krijgen te maken met een toevloed aan armen en kwetsbaren uit de hoofdstad.

Volgens de minister van Sport Amélie Oudéa-Caséra hebben de deportaties niets te maken met de Olympische Spelen. "Er is geen sprake van sociale zuivering. Dit noodopvangbeleid heeft tot doel de taken over verschillende gebieden te verdelen." Humanitaire organisaties denken daar anders over en slaan alarm. Er zijn tien opvangcentra buiten Parijs ingericht. Volgens de organisaties worden mensen soms naar plekken ver buiten Parijs overgebracht zonder dat er sprake is van onderdak of adequate opvang.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.