Illegale chauffeurs uit Filipijnen reden voor transportbedrijf, één werkte al 12 jaar in Nederland

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Een Utrechts transportbedrijf kan een flinke boete verwachten omdat het dertien illegale chauffeurs voor zich aan het werk had. De arbeidsinspectie kwam erachter dat er tien Filipijnse en drie Turkse chauffeurs aan het werk waren zonder geldige papieren.
De zaak kwam aan het rollen tijdens een nachtelijke controle in 2022. De inspecties werden gedaan bij depots van grote pakketdienstverleners. Een inspecteur herkende de naam van één van de chauffeurs. Toen er om documenten gevraagd werd, bleek er van alles mis te zijn. De Filipijn was niet gerechtigd om in Nederland te werken, er was geen tewerkstellingsvergunning voor hem geregeld.
Uit verder onderzoek bleken er dus in totaal dertien illegale chauffeurs te werken. Zij reden pakketten rond voor post- en pakketbedrijven in het hele land. Vermoedelijk zijn de chauffeurs al veel langer actief in West-Europa, één gaf toe hier al twaalf jaar rond te rijden.
Het transportbedrijf heeft een voorgenomen boete opgelegd gekregen van 40.000 euro. Het bedrijf mag zich nog verweren, maar normaal gesproken is dit een formaliteit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.