Vrachtwagen vliegt na klapband in brand op A12: 'Enorm geschrokken'

De vrachtwagen is nagenoeg volledig uitgebrand
De vrachtwagen is nagenoeg volledig uitgebrand © MediaTV
NIEUWERBRUG - Op de A12 ter hoogte van Nieuwerbrug aan den Rijn is vrijdagochtend een vrachtwagen in brand gevlogen. Twee rijstroken van de snelweg richting Den Haag zijn afgesloten, wat zorgt voor file. De schade voor het bedrijf is een paar duizend euro.
De brand ontstond rond 7.30 uur. De lading van de vrachtwagen bestaat uit bouwmaterialen. 'Houten platen en isolatiemateriaal', vertelt een medewerker van het bedrijf. De brandweer heeft het materiaal uit de wagen gehaald. 'De lading is verloren gegaan. We hebben een paar duizend euro schade.'
Hij weet nog niet of de vrachtwagen als verloren moet worden beschouwd. Het gaat om een elektrische wagen, maar de brand heeft zich waarschijnlijk alleen beperkt tot de achterkant van de vrachtauto en dus niet in de batterij.

Rook na klapband

De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond. 'Hij is wel enorm geschrokken, maar gelukkig bleef hij ongedeerd.' Hij zette de wagen aan de kant na een klapband. 'Hij stuurde zelf nog een foto met de mededeling: hè balen, een klapband.' Daarna begon de boel te roken en ontstond er brand.
De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. De weg wordt opgeruimd. Tot die tijd blijven er twee rijstroken dicht. Het verkeer doet er daardoor tussen Woerden en Bodegraven zo'n 30 minuten langer over.