Vrouw uit Emmen moet huis uit na vondst vijf wietplanten (dvhn.nl)


Om te voorkomen dat ze voor langere tijd haar huis uit moet na de vondst van vijf wietplanten spant een vrouw uit Emmen een kort geding aan tegen de gemeente Emmen. ...

door Hadito in Binnenland  ·  44 Reacties

  • 13
  • 983x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De hoeveelheid die je medicinaal kunt krijgen is lang niet toereikend genoeg, en als je het aan moet vullen door naar de coffeeshop te gaan lopen de kosten al héél snel op.

De hoeveelheid die deze mevrouw heeft is helemaal niet zo buitenproportioneel als ik bekijk hoeveel ik consumeerde (chemotherapie). Daar komt bij dat het overduidelijk is dat deze mevrouw geen enkele intentie heeft om te gaan dealen. Als dit wel zo was geweest had de politie dit ook al geweten door simpelweg even naar de bankrekening te kijken. Ook zo'n idiote politie inzet voor 5 plantjes natuurlijk compleet van de pot gerukt is. En om haar en haar zoontje dan ook nog (tijdelijk) uit huis te zetten... Kom op zeg, het is maar een onschuldig plantje.

Legaliseer het nou eindelijk eens!

4
1 Bluth

Zolang het niet gelegaliseerd is is het gewoon strafbaar. Als het te duur wordt moet ze maar eens denken aan de oudjes die ook elk jaar zich rot betalen aan chronische ziektes

28
2 niet-alles-geloven

@1 Bluth. Helemaal mee eens!!!

2
3 Auwie

In mijn ogen is het schandalig, dat deze vrouw keihard wordt aangepakt voor het kweken van vijf GENEESKRACHTIGE planten!

3
4 Scorpio

was 5 planten niet het zorgdarger zetje wat mag van de overheid?

0
5 meneer van het nieuws

@2 u bent vast niet bekend met een chronische ziekte te moeten leven. Uw oordeel is zo neerbuigend vooral naar uzelf toe..

2
6 shym

@2 Begrijpt u niet dat cannabis voor sommige mensen het enige medicijn is wat werkt?

Ik heb bijna 2,5 jaar gestreden tegen leukemie (ALL). De eerste paar maanden kon ik niets meer, ik lag voor pampus op de bank door de pijnstillers. U weet wel, die met opium, die dus feitelijk heroine in pil vorm zijn maar het is een medicijn want je krijgt het van de dokter (hoe dom?).

Toen kreeg ik eindelijk medicinale cannabis vergoed, maar de kwaliteit is DRAMATISCH. Dus, zelf een paar plantjes en af en toe naar de coffeeshop. Ik heb de zware pijnstillers vervangen door cannabis. Daardoor kon ik nog redelijk functioneren, vrijwilligerswerk doen een paar keer in de week. Als ik die heroine-pillen van de dokter was blijven slikken was ik nu geheid verslaafd geweest, en had ik de maatschappij nog véél meer geld gekost.

De oudjes bij mijn moeder in het verzorgingstehuis zitten ook aan de cannabis. question

0
7 Bluth

@5 Dat is dus een mythe.

Je mag vijf plantjes voor eigen gebruik hebben (hang er ook nog van je verhuurdersregels af e.d.) maar zodra je ook maar één plantje hebt en de buren klagen, ben je de lul. Een stukje verderop heeft de politie een jaar of 5 geleden een inval gedaan bij een meneer met zware MS die wat plantjes had. Met een heel fucking arrestatieteam, 6:30 in de ochtend. En wat was de oogst? Drie plantjes...

0
8 Bluth

Ze zijn daar gek geworden en met zoveel machtsvertoon echt belachelijk.

1
9 corretje

"De gemeente Emmen rekent een vondst van meer dan 5 gram als handelsvoorraad."

5 Gram is handelsvoorraad? Dan zou een coffeeshop een minuut na opening al uitverkocht zijn!

0
10 Honda RA302

Schandalig !! ... de Politie en gemeente als mede de verhuurde zouden deze vrouw excuses moeten aanbieden, en laat dat bloemetje maar zitten, geef maar een paar goede stekken, een 'kastkas' en een goede groeilamp !

Achterlijke mongolen !! ... en met dank aan VVD en CDA !! de conservatief repressieve partijen, waarvan de een het liefste heeft dat je je blauw betaald aan medicijnen die nauwelijks werken, en je van de ander gewoon vaker tot God zou moeten bidden.

2
11 mightimouse

@11 En dat terwijl de VVD en de CDA de grondleggers zijn geweest van het gedoogbeleid met de bedoeling de soft drugs op termijn te legaliseren.

1
12 Honda RA302

@8

Nee, de limiet is 0.

Bezit en kweken van cannabis is gewoon verboden. En de meeste verhuurders schoppen je zonder pardon je huis uit als cannabis wordt aangetroffen.
Je moet het risico maar willen nemen.......

12
13 Janzzen

* Verwijderd door de redactie *

14 Captain Hero

@2 , het een heeft helemaal niets met het ander te maken. Uw opmerking slaat helemaal nergens op. Het gaat erom dat dat deze vrouw onterecht uit haar huus gezet wordt.

1
15 FUBAR76

vreemd.. nergens zie je de politie , maar als je een wiedplantje hebt dan... nou dan gaan wij jou even heel grof aanpakken.
Wat denkt die groot wied handelaar wel niet?? Meteen in het nieuws.. klein maken en verpletteren die ongeremde roker.

1
16 OneStone

Hier heb ik een bericht van iemand die wel mag thuiskweken van de rechter.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/86444-eigen-haard-mag-thuistelende-hiv-patient-niet-uit-woning-zetten

0
17 Wiebe Nik

ik zal hier maar niet op reageren, anders komen die wedsdienaren mij hier nog het huis uit zetten

0
18 Roomboterbabbelaar

Gemeente Emmen krijgt de ijsdouche.

1
19 Nerva

wed moet dus met een -t

lol

0
20 Roomboterbabbelaar

@8 @13 Het gedoogbeleid is tegenstrijdig. Tot 5 planten thuis telen mag, maar de planten mogen ook in beslag genomen worden.
http://www.rollingstoned.nl/19-7-16-opnieuw-de-vijf-wietplanten-regel/
http://www.rollingstoned.nl/26-1-16-mr-veldman-wat-mag-kleine-thuisteler/

De politie:
https://www.vraaghetdepolitie.nl/drank-en-drugs/drugs-en-straffen/hoeveel-wietplanten-mag-ik-hebben.html

Voor wat betreft het kweken van 5 planten voor eigen medicinaal gebruik had zij ook ontheffing kunnen aanvragen (Opiumwet) en om toestemming van de verhuurder kunnen verzoeken.
http://pgmcg.nl/mag-mediwietpatient-5-planten-kweken-rollingstoned/

Door het gedoogbeleid is er veel onduidelijk, alle instanties doen maar wat, het OM bijvoorbeeld voert geregeld proefprocessen om te zien waar de grenzen kunnen worden getrokken.

Er staat genoeg hierover op internet, google maar.

0
21 Honda RA302

PTSS behandel je het best met EMDR en niet met wiet.

6
22 A+++energiebewust

Verder kan wiet ( en oliën) best heil/werkzaam zijn; alleen bij PTSS is EMDR echt effectief gebleken. Hopelijk kan de vrouw goed worden behandeld en krijgt ze haar leven wat meer op de rit en in grip na een goede behandeling en begeleiding. PTSS is niet mis.

6
23 A+++energiebewust

Kweken is gewoon verboden veel mensen denken dat je tot 5 planten mag hebben maar dit is niet zo .
Het word oogluikend toegestaan MITS er niemand last van heeft.
Er hoeft maar 1 persoon een klacht in te dienen over stank overlast en er word opgetreden.
Een inval word met een standaard team gedaan ze weten immers van te voren niet of het over 5 of 1500 plantjes gaat.
Bij het aan treffen van een paar plantjes voor eigen gebruik word er gevraagd om er afstand van te doen
Als je dit doet worden de planten mee genomen en is het verder over.
Vaak willen mensen dit niet en gaan beginnen over ziek zijn en nodig hebben , doordat ze dan dus GEEN afstand doen word het een gedwongen inbeslagname.
Dit geeft de huisbaas dan het recht je huis te ontzeggen , plus dat je de kosten van het arrestatieteam voor gelegd kan krijgen en een boete voor het kweken.

Er zijn mogelijkheden als je kweekt voor eigen gebruik op medicinale reden dit allemaal aan te vragen en op papier te krijgen zodat je veilig voor eigen gebruik kan kweken tot een max van 5 planten.

Waar ik me altijd aan stoor is dat iedereen altijd roept medicatie is te duur en dit is enige dat helpt.
Maar die zelfde personen die dat claimen willen niet de moeite doen om voor hun zo perfecte medicijn de juiste weg te bewandelen?

Als het echt zo belangrijk voor je is dan regel je het gewoon goed als je dit niet doet moet je niet gaan zitten zeiken als het word afgenomen of als je je huis word uit gezet

Nederland is een tolerant land waar veel kan en mag maar je moet wel gewoon de juiste weg bewandelen

5
24 Just-Me1966

Lekker, dat gedoogbeleid. 5 Planten wordt gedoogd, tenzij een ambtenaar met een stok in z'n (m/v) reet dat anders vindt. Nederland wordt langzaam maar zeker een zeer bizar land.

4
25 Dzzz

Zullen wel flinke boompjes zijn geweest.

3
26 Duoz

@24

Juist ++

3
27 Brolin

@24 Ik ben het voor het grote deel wel met je eens maar een uithuiszetting vind ik toch echt buitenproportioneel. Als de halve of hele woning omgebouwd is tot kweekruimte dan kan ik het nog begrijpen.

0
28 Duoz

@24
Volwassen mensen hun soevereiniteit ontnemen is gewoon fascisme.

0
29 Nerva

een kilo ruim voor thuisgebruik.
ja daaag

1
30 charmeur

Dat is ruim 10.000 euro aan opbrengst....
ptss my ass

2
31 charmeur

@30
Naar de voedselbank lopen is meer aan te bevelen.

0
32 Nerva

@24 "Een inval word met een standaard team gedaan ze weten immers van te voren niet of het over 5 of 1500 plantjes gaat."

Dat is onjuist. Er posten altijd minimaal twee agenten om te kijken of ze informatie in kunnen winnen. Ze gaan niet zomaar blind even een inval doen nadat een stel zeikerds bellen over stank overlast van cannabis terwijl iemand gewoon in de tuin aan het blowen is.

Een grote kweek zie je van buitenaf ook vrij makkelijk als je weet waar je naar moet kijken. Ventilatie bijvoorbeeld.

Buiten dat is het een onschuldig plantje wat iedereen gewoon vrij zou zijn om te mogen kweken zoals een tomatenplantje. Daar komt nog eens bij dat er nogal wat voordelen aan dit plantje zitten, héél erg veel. Het is zoals @29 zegt, fascisme.

1
33 Bluth

@30 De aanklacht begon met 1,2 kilo, nu is het 700 gram, bijna de helft minder. En het is zoals de mevrouw zegt, als je van het gewicht van natte toppen uitgaat, ga je nogal de mist in. Er blijft misschien 400/500 gram over, als het meezit.

1
34 Bluth

@21 Zoals ik het al zei alleen even in wat minder detail. question

Daar ik zelf twee plantjes had heb ik mezelf eerst wel even goed ingelezen. Alleenstaand koophuis, buren verwittigd, geen problemen.

1
35 Bluth

@28
Ja is buiten proporties maar als het in je huur overeenkomst staat kan en mag het dus wel en gezien de drukte op de woning markt en de huur verhoging voor de nieuwe huurder zullen ze het niet laten om te doen.
Des temeer reden om het via de juiste weg te doen lijkt me ?

@29
Volwassen mensen horen te weten dat er spelregels bestaan en die moeten niet zeuren maar de moeite en tijd nemen het uit te zoeken en het te doen zoals het hoort.
Niets met fascisme te maken maar meer met gemakzucht van de gebruiker/kweker.

Vuurwapens zijn ook verboden en toch als je de juiste regels hanteert kun je er 5 in huis hebben inclusief 10.000 patronen.
Is voor plantjes niet anders gewoon ff inlezen kijken hoe het in jou gemeente is geregeld met gedoog beleid en je kan ongestoord je plantjes kweken tot je er bij neer valt.
Maar mensen klagen wel altijd over hoe zielig ze zelf zijn en hoe rot ze worden behandeld maar willen geen enkele moeite doen om de voor hun o zo belangrijke plantjes legaal te mogen kweken.

Als je er echt van afhankelijk bent zoals veel mensen claimen dan regel je gewoon je zaken goed.
Zo niet dan niet gaan zeiken achter af

1
36 Just-Me1966

en terecht! Moet je maar geen huis huren.
Als je huurt ben je gewoon schuldig aan alle maatschappelijke problemen.
Als je koopt ben je geil en krijg je zelfs subsidie , het maakt niet uit hoeveel je leent of verdient of plantjes je hebt.
En kijkt niemand je met de nek aan.
Huurders zijn nazis die kapot moeten

Overdrijf IK nou?

3
37 siempie

@35 Pas op, ook de hypotheekverstrekkers kunnen tegenwoordig moeilijk gaan doen. Terwijl in veel landen de houding tegenover marihuana soepeler wordt worden de Nederlandse overheid inclusief haar instanties en de banken roomser dan de paus. Allemaal hypocrieten.

Wat sommigen hier hebben geschreven klopt gewoon niet, zelfs de politie is misleidend in haar standpunt dat zij op de website communiceert. Bezit en kweken van max. 5 planten mag, wel is de politie gerechtigd vanaf 1 plant in beslag te nemen. Dat is de tegenstrijdigheid in het gedoogbeleid waarover ik het bij @21 had. Maar ja, iets verder verdiepen in de materie (vandaar ook de links naar nota bene een column van een advocaat gespecialiseerd in soft drugs gerelateerde (straf) zaken) is voor deze (waarschijnlijk) tegenstanders van soft drugs not done. Stel je voor dat ze voor hun tegenstrijdige informatie te weten, maar dat zien we bij meerdere onderwerpen terugkeren.

En voor medi-wiet is ontheffing mogelijk, alleen doe dat als huurder i.o.m. de verhuurder. Dek je in!

0
38 Honda RA302

"maar als het in je huur overeenkomst staat kan en mag het dus wel "

Onacceptabel, dat is geen keuze maar dwang. totaal buiten proportionele dwang.
Tuurlijk is het bespreekbaar dat een eigenaar iets te zeggen heeft over z'n eigendom.
maar niet over dingen die NIETS te maken hebben met het huis.
Het is als kinderen verbieden omdat een kind een raam in kan gooien of een deur kan vernielen.

1
39 siempie

Verloop van de rechtsgang bij wietplanten in koophuis in niet nader genoemde gemeente:

http://hennepadvocaat-hennepkwekerij.nl/sluiting-koopwoning-na-hennepkwekerij-42-hennepplanten-niet-toegestaan/

0
40 Honda RA302

Ik blijf me verbazen over hoe slecht mensen geïnformeerd zijn.
Het is écht een sprookje dat 5 hennepplanten toegestaan zijn.

Als huurder ga je zonder pardon je huis uit. Algemene regel.
Als huis eigenaar (koopwoningen) : als justitie kan aantonen dat je je wiet verkocht hebt is dat een misdrijf. En met een béétje pech krijg je een "pluk ze" team achter je aan. En dan raak je ALLES kwijt.

https://www.vraaghetdepolitie.nl/drank-en-drugs/drugs-en-straffen/hoeveel-wietplanten-mag-ik-hebben.html

Voor eigen gebruik zijn 2 Goede planten meer dan genoeg.
Heb je er meer dan kom je al snel in de gevarenzone.
Iedereen mag mij minnen, maar dit zijn de feiten. Het is het risico eigenlijk niet waard.

1
41 Janzzen

Ik denk dat 2 planten genoeg was, maar ja wat zit er achter.

0
42 charmeur

@36 Wat een rare, en sorry dat ik het zeg, domme vergelijking.

Er is een zeer duidelijke wapenwet, en het is zeer duidelijk wat je in huis mag hebben en wat niet. Dat is nu juist het probleem met het gedoogbeleid, je weet niet wat wel en niet mag! Er is zo ontiegelijk veel onduidelijkheid.

En het is puur fascisme omdat het een onschuldig plantje is waar veel mensen baat bij hebben, maar de overheid wilt liever dat je een de heroine-pillen van de huisarts verslaafd raakt.

0
43 Bluth

Kan me normaliter me niet veel schelen die plussen of minnen; echter in @22 en @23 staan waarachtige zaken met een getoetst resultaat. Welke redenen waren er om te minnen als ik mag vragen?

0
44 A+++energiebewust

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Toch zijn er wel oplossingen voor deze migratiecrisis. Niet één allesomvattende oplossing - die is niet mogelijk in verband met de huid...

11 minuten geleden geplaatst door Querido not

progressiefliberaal
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Een paar jaar terug vond ik dit nog een onzindiscussie. Maar hij heeft wel gelijk (net als Marianne Zwagerman bijvoorbeeld, trouwens).Er is ...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

spookrijder
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte is een van de grote veroorzakers van dit probleem. ...

12 minuten geleden geplaatst door spookrijder

progressiefliberaal
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau: ‘Bezoekers moeten extra alert zijn’

De trieste staat van Europa in de 21e eeuw.Er moet gewaarschuwd worden voor het reizen naar een modern, vrij land. Dit soort berichten verwa...

14 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

LoydMorris
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau: ‘Bezoekers moeten extra alert zijn’

Waarom? Wie zou er in Frankrijk een aanslag willen plegen? (S.O.)...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Czechcasting ComDesi Armpit PornStep Sis Anal PornFurribooruRosario Dawson NudesHd JavMary Bellavita OnlyfansChristina Applegate SexyHeavy On Hotties PornUncle And Aunty SexBangali X VedioHelena Price PovSister Hindi XxxAwesomekateBigtits Lesbian StraponGabi Aot PornBoobs Touch In BusErome.conSxny PornDeepfake PorMai Khalifa XxAlexandra Daddario Nude ScenesBengali PronXxx Video Bf SexyPussy Eating VidioMadou PornPorn Tube ClassicsUpskirtredditHentaigasm.Hanim.tvLow Quality PornDesibhabipornSexwithauntyMessenger Sex ChatGrupos Pornos DiscordGina Savage PornDabal SexFlora Saini Sex VideoMallu Maria SexXxx Video SaniliyonFull Porn VidepsBdsm TiedGoddessgraziBig Ass XvideosMom Son Taboo PornSex Xxx Hd 18Naked Men On WomenChinese Girls SexLexy Panterra Onlyfans LeakedPornogrfia BrasileiraMexican GaysexAmber DanielsTurkish Hot MoviesDrunk Porn MomOrgazmsJapan Yung PornXvideos AmateursAmerican XxxvideoXxx Ses VideoLouisa Khovanski Onlyfans LeakedMolly DevonSex Aunty PornVideo Mesum IndonesiaBrazers Full PornYong And Old PornSexy Vidoes XnxxBdsm ChokingXnxx Porn IndianBest Sex Video ClipMom And San X VideoJav PornCchd PornFacesitting KoJeff Stryker PornStankingIndian Maa Beta XxxRomance VideossexBooked PornDouble Anal FistingGaymidget PornSex Film Video MovieSlimthicknSpreading Legs OpenEmarrb NakedXhamster1JonxxxHoror Porn MoviesPure MateurHot Kissing LesbSunny Leon Xxx ComFuta HentaiBikini VoyuerIndian Porn ForcedSania Mirza Xxx VideosVideos Anales CaserosSpanking TibrEva PornNude Boobs VideoVintage Full Sex MoviesAudrey Bitoni PornRachita Ram PornE-girlpornNaked TeaherNude FamilysexHot Christine TaylorSexo Y PornosDogfartnetworkOld Hot MoviesBarbie BrillPorn Air HostessVanessa PornstarFurry Animated PornLil Women PornGame PornoPornho HdBreast FuckSexy ProneDiddly Asmr LeakedTamil Group SexPornleechTamil Masala MovieHard Core PornxxxElitejavhd.comSexy Men Gay PornNxxn.comDunny PornNoodle MegazineDinosar PornPersia Monir OnlyfansXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxAriana Grandes NudesReddit Big TittiesHannahowo OnlyfasMike Adriano PornBig Com HdHorny FingeringLesbian Foot Worship VideosSky Bri Porn StarHistórias Em Quadrinhos PornograficasElitegirlsJogos De SexMichaela Mcmanus NudeHigh Speed Sex VideoMidv-357Mandylee PornFree Sensual PornPoonam Pandey Nude VideosBlacked BrideFrench BukakkeSexo Sadomasô