Stratenmaken is formeel een zwaar beroep.
Volledig scherm
Stratenmaken is formeel een zwaar beroep. © Caspar Huurdeman

Bijna helft van werkenden houdt het niet vol tot pensioenleeftijd

Bijna de helft van de werkenden houdt het niet vol tot pensioenleeftijd door te werken. Als de pensioenleeftijd naar 70 jaar gaat, vreest twee derde eerder uit te vallen. Maar eerder stoppen met werken is financieel onhaalbaar voor de meesten.

12 reacties

  • Eus van Rooij

    1 maand geleden
    Hierbij dacht ik in eerste instantie aan het treffende nummer van "Juul Kabas: 't zijn zotten die werken". Daarna dacht ik aan de werkende klasse die door de kapitalisten wordt uitgeperst als een citroen. Tot er niets meer over is ...... De aandeelhouders die ons zien als een grondstof in hun verdienmodel. Fascinerende literatuur over. Ik zie dat de wedstrijd wie de de meeste uren gemaakt heeft al is begonnen. Stop! Wat heb je aan dikke welvaart, als je geen welzijn meer ervaart? Consuminderen?
  • arthur van de Klundert

    1 maand geleden
    Met 70 jaar heb ik er 52 gewerkte jaren erop zitten. Waar is door mij betaalde VUT-premie gebleven, of de 40 jaar gewerkte regeling?
  • Henk van Aspert

    1 maand geleden
    Is er eigenlijk wel overleg gaande over het verlengen van de Rvu?
  • Jorrit Landman

    1 maand geleden
    Prima dat men bepaalde beroepen als zware beroepen beschouwd, maar het is ook voor het (over)groot deel van de andere beroepsbevolking niet reeel om tot je 70e te blijven presteren. Dat is dus een misvatting waar noch werkgever noch werknemer zitten te wachten. Resultaat; grote kans op vervroegd uitval zonder inkomen (en volledig afgebrokkelde ouderenzorg). Niet echt iets om naar uit te kijken..
  • Ger Smolders

    1 maand geleden
    Ik heb dat voor mij al aan zien komen en ben bezig mijn huis te verkopen en in het buitenland goedkoop een huis terug te kopen. Van de restwaarde kan ik mooi mijn nieuwe huis opknappen en de rest beleggen zodat ik met een jaar of 55 kan stoppen. Maar heel lang wil ik niet meer werken voor een overheid die zijn zaken niet op orde heeft en zorgt dat ik voor 4 a 5 men moet werken omdat die een uitkering hebben