ONGELUK

Celstraffen voor vergisexplosies in Rotterdam-West | Automobilist bekneld na botsing met vrachtwagen

Politie na een explosie in de Grasstraat.
Politie na een explosie in de Grasstraat. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van woensdag 27 maart.

Celstraffen voor vergisexplosies in Rotterdam-West

De rechter heeft straffen tot drie jaar cel opgelegd aan drie verdachten die betrokken waren bij explosies in de Grasstraat in Rotterdam-West. Uit het onderzoek is gebleken dat twee ontploffingen bij verkeerde adressen waren. Toen een verdachte onderweg was naar een derde adres werd hij door buurtbewoners beetgepakt en is zo een nieuwe aanslag voorkomen.
Een van de verdachten zei dat hij 1400 euro zou krijgen voor het leggen van de bommen. Alle verdachten zijn nog jong maar hebben een lang strafblad en een verstandelijke beperking.
De verdachte die onderweg was voor de derde explosie krijgt vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De man die twee bommen heeft gelegd, is veroordeeld tot 26 maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. De derde verdachte, die de andere twee zou hebben aangestuurd, krijgt 36 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. De straffen zijn lager dan het Openbaar Ministerie had geëist.

Automobilist bekneld na botsing met vrachtwagen

Een vrachtwagen en een auto zijn om 16:00 uur op elkaar gebotst voor de ingang van Shell op de Butaanweg op de Vondelingenplaat in Rotterdam. De chauffeur van de auto zat klem in de auto en is door de brandweer bevrijd. Hij is met zwaargewond door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar was nog wel aanspreekbaar.
Hoe het ongeluk is kon gebeuren, is niet bekend. De politie doet onderzoek.
Het ongeluk op de Butaanweg voor de poort van Shell.
Het ongeluk op de Butaanweg voor de poort van Shell. © Politie Oude Maas

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel, politie zoekt getuigen

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag een ongeluk had gehad met zijn scootmobiel. Dat meldt de politie. De man reed voor het ongeluk door Rotterdam-Lombardijen en Zuidwijk. Na het ongeluk reed hij naar huis, waar hij onwel werd. De man overleed woensdag in het ziekenhuis.
De man was met zijn scootmobiel vertrokken vanaf de Molièreweg en in ieder geval over de Slinge, Oldenhage en Langenhorst gereden. Tussen 12:30 uur en 13:30 uur belde hij naar huis dat hij een ongeval had gehad. Hij vertelde dat er bij het ongeluk ook een fietser betrokken was. De man werd door omstanders weer op zijn scootmobiel geholpen, waarna hij zelf naar huis is gereden.
Waar het ongeluk precies gebeurde, is niet bekend. Het is ook nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie is op zoek naar omstanders en mensen die de man geholpen hebben.

47-jarige Rotterdammer gearresteerd voor drugshandel

Woensdagochtend is in Capelle aan den IJssel een 47-jarige Rotterdammer aangehouden voor handel in drugs. Dit gebeurde op basis van informatie uit ontsleutelde cryptocommunicatie die in 2021 werd achterhaald door de politie.
De 47-jarige man was eerder zelf doelwit van aanslagen en een poging tot ontvoering op de Jacques Dutilhweg. Dat zeggen bronnen tegen Rijnmond. De politie kan dit niet bevestigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl