Terug naar de krant

Thailand stap dichter bij legalisatie homohuwelijk na goedkeuren wetsvoorstel

Leeslijst Nieuws
Homorechten Een grote meerderheid van het Thaise parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het huwelijk voor stellen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt.
Leeslijst

Het Thaise parlement heeft woensdag ingestemd met wetgeving om het homohuwelijk te legaliseren. Dat melden internationale persbureaus. Het wetsvoorstel moet nog worden goedgekeurd door de senaat en de koning, voordat het definitief wordt aangenomen. Hiermee zou Thailand het derde land in Azië zijn dat het homohuwelijk goedkeurt.

Een grote meerderheid van het parlement stemde in met de legalisering: 400 van de 415 aanwezige parlementsleden steunden de nieuwe wet. Volgens de voorzitter van de parlementaire commissie is de wet goedgekeurd om de ongelijkheid in de samenleving te verkleinen en gelijkheid te creëren in het land. Als de koning het voorstel goedkeurt, zal de wet binnen 120 dagen in werking treden.

Thailand is een van de meest liberale samenlevingen in Azië op het gebied van homorechten, die in het land naast traditionele, conservatieve boeddhistische waarden bestaan. Maar het heeft wel meer dan tien jaar geduurd om de wet vorm te geven. Eerder erkende Taiwan in 2019 als eerste Aziatische land het homohuwelijk, waarna Nepal eind 2023 volgde.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in