Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: bezopen inhaalactie strandt op haar na frontaal op bierwagen

Hachelijke taferelen op dodenweg N36 als een klein autootje bijna frontaal op een bierwagen klapt.
Hachelijke taferelen op dodenweg N36 als een klein autootje bijna frontaal op een bierwagen klapt. © RTV Oost
Tijdens deze inhaalactie moeten er meerdere automobilisten met samengeknepen billen achter het stuur hebben gezeten. Niet in de laatste plaats de chauffeur van de bierwagen die op de dodenweg N36 een klein wagentje recht op zich af ziet komen. Het scheelde maar een haar of deze bezopen inhaalactie was frontaal op de bierwagen gestrand. En met zo'n klein autootje is de kans niet zo heel groot dat je het kunt navertellen.
We krijgen voor deze rubriek wel vaker video's toegestuurd waarin het maar net goed afloopt, maar deze inzending spant toch wel de kroon.
Bezopen inhaalactie mist op haar na een biervrachtwagen
De bestuurder van de auto met dashcam krijgt eerst te maken met een BMW die inhaalt en ineens afremt. Even lijkt het een of andere treiteractie. Maar vervolgens geeft de BMW-rijder ineens volop gas.
Het lijkt er vooral op dat de BMW-rijder in zijn spiegels heeft gezien dat de bestuurder van een tweede autootje ook probeert in te halen. Door eerst af te remmen, lijkt deze automobilist ruim baan te willen bieden. Maar het volgende moment geeft de BMW-rijder gas bij. Waarschijnlijk om de bestuurder van het Peugeootje de gelegenheid te geven om achter hem in te voegen.

Spookrijder

Maar de bestuurder van het Peugeootje geeft dan al volop gas. Om zo ook de BMW nog te kunnen passeren. Vanuit zijn cabine ziet de chauffeur van de Amstel-bierwagen hoe het autootje recht op hem af komt. Met lichtsignalen waarschuwt hij de spookrijder. Ondertussen wijkt de BMW-rijder al helemaal naar rechts uit in de berm. En ook de chauffeur van de bierwagen wijkt zoveel mogelijk uit.
Met meer geluk dan wijsheid weet de bestuurder van het donkergekleurde Peugeootje tussen de verschillende auto's door te laveren. Maar de verschillende weggebruikers hebben geheid nog een tijdje met de bibbers op het lijf rondgereden.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.