Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Oud-songfestivaldeelnemer Humphrey Campbell (66) overleden

De Nederlandse Zanger Humphrey Campbell is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij stierf maandagavond ‘rustig en pijnvrij’ op 66-jarige leeftijd, laten zijn familie en management aan ANP weten.

Humphrey Campbell tijdens het zingen van 'Wijs Me De Weg' op het Nationaal Songfestival in 1992.Beeld ANP

Campbells familie maakte eerder bekend dat de zanger ernstig ziek was. Hij heeft zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap gesteld. Daarom is er geen uitvaart.

Campbell is bij het grote publiek vooral bekend om zijn deelname voor Nederland aan het Eurovisie Songfestival in 1992. In het Zweedse Malmö, waar Linda Martin met Why Me? won, behaalde hij een negende plaats met het liedje Wijs Me De Weg.

Songfestival

De zanger werkte samen met artiesten als Rob de Nijs, Paul de Leeuw en Ruth Jacott. Laatstgenoemde zangeres stond bij zijn songfestivaldeelname samen met Campbells twee broers in het achtergrondkoor. Als wederdienst zong hij een jaar later ook op de achtergrond mee toen Jacott met Vrede naar het songfestival ging.

Campbell had ook lange tijd een relatie met Jacott. De twee gingen in 2011 na 22 jaar uit elkaar.

De zanger zou op dit moment met pianist Cor Bakker langs de theaters gaan met de voorstelling Van Moengo Tot Hier! ‘Hij keek er enorm naar uit om tijdens die optredens zijn levensverhaal te vertellen. Maar helaas begon hij gisteren aan een andere reis. Zijn laatste,’ aldus de familie.

Download de app van Het Parool

Blijf 24/7 op de hoogte: download onze mobiele app voor Android of iOS en zet in het menu meldingen aan. Lees hier hoe je onze pushberichten aanzet

Heb je een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad

Video wordt geladen...