Zorgen over verkeer Martini Ziekenhuis Groningen: moet je er niet zijn, rij er dan ook niet langs

Auto's staan bumper aan bumper op de Laan Corpus den Hoorn in de buurt van het Martini Ziekenhuis.

Auto's staan bumper aan bumper op de Laan Corpus den Hoorn in de buurt van het Martini Ziekenhuis. Foto: Jaspar Moulijn

Groningen Bereikbaar maakt zich zorgen over de verkeersdrukte bij het Martini Ziekenhuis. Weggebruikers krijgen het nadrukkelijke verzoek om de omleidingsroutes te gebruiken.

Lees meer over
Stad

De drukte in de zuidelijke stadswijk Corpus den Hoorn is een gevolg van de afsluiting van de A7/N7 West bij het Julianaplein (Operatie Ring Zuid).

Automobilisten kiezen massaal voor de Laan Corpus den Hoorn (Groningen Zuid) om van de ene snelweg op de andere te komen. Dat heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van onder meer het Martini Ziekenhuis, bleek de eerste dagen van Operatie Ring Zuid.

Oproep: gebruik noordelijke deel Ring Groningen

De drukte is voor Groningen Bereikbaar aanleiding om weggebruikers nogmaals op te roepen om de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken.

„We willen dat het ziekenhuis te allen tijd goed bereikbaar blijft”, zegt Ingeborg Schroor- van Loenen van de organisatie. „Daarom vragen we automobilisten die niet bij het ziekenhuis of de directe omgeving moeten zijn, om daar ook niet in de buurt te komen maar de aangegeven routes te gebruiken.”

Volgens haar lijkt het erop dat weggebruikers uit bijvoorbeeld Hoogezand over de Zuidelijke Ringweg naar de A28 rijden en de oude afslag kiezen om op de A7 West te komen: Groningen Zuid.

„De officiële omleiding, via andere delen van Ring Groningen, heeft veel meer capaciteit. Je kunt daar prima doorrijden. Dat zou veel overlast rond het ziekenhuis voorkomen.”

Net als maandag viel de drukte in Groningen dinsdag relatief mee, maar toch was hier en daar goed te merken dat het verkeer andere routes zoekt. Zo was net na maandag in de spits opnieuw druk op de Friesestraatweg, op de A7 vanuit Leek voor Groningen in Corpus den Hoorn en omgeving. Op de gelijknamige Laan staan auto’s bumper aan bumper.