Nieuws

N35 dicht bij Raalte door ernstig ongeval: traumahelikopter uitgerukt

N35 dicht bij Raalte door ernstig ongeval: traumahelikopter uitgerukt
N35 dicht bij Raalte door ernstig ongeval: traumahelikopter uitgerukt © Rens Hulman
Een automobilist is vannacht ernstig gewond geraakt bij een botsing met een bestelbus in Raalte. Het ongeval gebeurde op de kruising van de N35 met de N348. De kruising is tot 8.30 uur dicht.
Er waren twee brandweerwagens, drie ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.
De bestuurder van de auto raakte bekneld. De brandweer is lang bezig geweest om het slachtoffer eruit te halen, onder meer door te proberen de bestelbus van de auto weg te trekken. Uiteindelijk is de zijkant uit de auto geknipt. De bestuurder van de bestelbus raakte lichtgewond.
Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Het kruispunt is tot 8.30 uur dicht
Het kruispunt is tot 8.30 uur dicht © Rens Hulman
Ook de bestuurder van de bestelbus is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij kon wel zelf uit zijn voertuig komen. Beide bestuurders zijn man, hun leeftijd en woonplaats zijn niet bekendgemaakt.
De politie zegt dat ten tijde van het ongeval de verkeerslichten gewoon werkten en één van de partijen door rood reed. Wie dat was, wil de politie nog niet zeggen.
Vanwege onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie blijft de kruising nog een groot deel van de ochtendspits dicht. Dit gaat voor flinke hinder zorgen voor verkeer in de regio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.