Het hoofdkantoor van Ortec in Zoetermeer. Inzet: ceo Michael van Duijn schudt de hand van Zak Ewen, van Battery Ventures.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Ortec in Zoetermeer. Inzet: ceo Michael van Duijn schudt de hand van Zak Ewen, van Battery Ventures. © Ortec

Bedrijfje van vijf studenten groeide uit tot miljoenenconcern langs A12, nu volgt Amerikaanse uitbreiding

Wat ruim veertig jaar geleden begon als een wiskundebedrijfje van vijf studenten, is inmiddels uitgegroeid tot een Zoetermeerse miljoenenonderneming. Ortec lost met behulp van wiskunde logistieke problemen op voor klanten als Heineken, Coca-Cola en Albert Heijn. Het bedrijf hoopt nóg groter te worden door de samenwerking met een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    24

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?