Met de tijdelijke grenscontroles moet worden verhinderd dat mogelijke geweldplegers het land binnenkomen tijdens het EK voetbal.
Volledig scherm
Met de tijdelijke grenscontroles moet worden verhinderd dat mogelijke geweldplegers het land binnenkomen tijdens het EK voetbal. © UEFA via Getty Images

Duitsland gaat tijdens EK voetbal tijdelijk de grenscontroles intensiveren

Duitsland gaat tijdelijke grenscontroles uitvoeren tijdens het EK voetbal dat er op 14 juni begint. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser gezegd tegen de krant Rheinische Post.

  1. Oud-wereldkampioen Bernd Hölzenbein, ‘uitvinder van de schwalbe’, overleden
    met video

    Oud-wereldkam­pi­oen Bernd Hölzenbein, ‘uitvinder van de schwalbe’, overleden

    Op 78-jarige leeftijd is maandagavond de Duitse voetballegende Bernd Hölzenbein overleden. De aanvaller, die in de WK-finale van 1974 West-Duitsland - Nederland (2-1) een strafschop versierde door over het been te vallen van Wim Jansen, was al geruime tijd ziek. De oud-speler van Eintracht Frankfurt is na Andreas Brehme en Franz Beckerbauer al de derde Duitse wereldkampioen die dit jaar is overleden.
  2. Manchester City dendert door en hijgt Arsenal weer in de nek
    met samenvatting

    Manchester City dendert door en hijgt Arsenal weer in de nek

    Manchester City heeft in de race om de Engelse titel donderdagavond geen fout gemaakt. Kinderlijk eenvoudig won de ploeg van Pep Guardiola met 4-0 van Brighton, dat eerder dit (Europese) seizoen nog een paar maatjes te groot was voor Ajax. Manchester City verkleinde de mare met koploper Arsenal tot één punt, maar heeft nog een duel meer te gaan dan de topclub uit Londen. Liverpool, dat woensdag een miskleun beging, staat derde. Check hier het restant-programma van de top 3.