Een concert van Lenny Kuhr in Waalwijk werd zondag verstoord door pro-Palestijnse activisten.
Volledig scherm
Een concert van Lenny Kuhr in Waalwijk werd zondag verstoord door pro-Palestijnse activisten. © Privébeeld

Wij-zij-denken is precies wat we niet nodig hebben

commentaarIn Waalwijk was het een voorstelling van Lenny Kuhr die werd verstoord. In Maastricht was het de vertoning van een Israëlische liefdesfilm uit 2018. Sommige betogers die protesteren tegen de oorlog tussen Hamas en Israël in Gaza lijken moeite te hebben de grenzen van het normale te bewaken, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

18 reacties

  • Dre Haas

    1 maand geleden
    ".. zullen ze dan daadwerkelijk in de overtuiging leven dat ze iets hebben bijgedragen aan een betere wereld ? " Die vraag kan ieder mens zich natuurlijk stellen. Zij die protesteren en zij die bank blijven zitten. Maar de kans dat bankzitters de wereld veranderen is verwaarloosbaar klein lijkt me. En om maar eens een open deur in te trappen "niet kiezen (of niets doen) is ook een keuze".
  • Willem Meerdink

    1 maand geleden
    Ik kan me helemaal vinden in het commentaar van Hans van Soest!
  • M.G. Bults

    1 maand geleden
    Dit is wat de politiek wil. Ze hebben er de laatste 20 jaar alles aan gedaan om Nederland zo veel op te splitsen. Als iedereen met elkaar bezig is, kunnen zij hun gang gaan. Ondanks alle grote problemen is de discussie nu; "Laat de katten 's nachts binnen". Machiavelli met zijn verdeel en heers is in al zijn perfectie uitgevoerd. Waarom denk je dat we 23 partijen in de 2de Kamer hebben? De laatste 13 jaar van de VVD zijn er 13 bijgekomen. Dat komt niet omdat we zo'n eenheid zijn.
  • Robbert Scholten

    1 maand geleden
    Er is altijd al een tweedeling geweest,de politiek maskeerde dat,nu is er een een enorme tweedeling tussen oost en west en een of grotere tweedeling tussen Israël en de rest van Europa,er bestaat geen Europees blok,Israël is een gigantische splijtzwam,verder komen de extreme verschillen naar buiten tussen oost en west,,een enorme investering in defensie is noodzakelijk
  • Jaap Spruitenburg

    1 maand geleden
    Tja als mensen de grenzen van het normale bewaken hadden gekund dan had dit conflict nooit op deze manier bestaan. Het probleem is de extreme overtuiging van dat mensen de waarheid over het leven en niet leven in pacht denken te hebben. Echter bekommerde niemand zich om het conflict voordat dit tot een confrontatie kwam dus dan nu ook niet zeiken...