Het is verstandig niet alleen op de prijzen, maar ook op de inhoud van verpakkingen te letten.
Volledig scherm
Het is verstandig niet alleen op de prijzen, maar ook op de inhoud van verpakkingen te letten. © ANP

A-merken verkopen regelmatig gebakken lucht: ‘Zetten consumenten op het verkeerde been’

A-merken verkopen nogal eens gebakken lucht. Consumenten doen er goed aan kritisch naar de inhoud van verpakkingen te kijken. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond. Bij huismerken zit er vaak aanzienlijk meer in dezelfde, of zelfs een kleinere verpakking.

6 reacties

  • Jeroen Lesterhuis

    1 maand geleden
    alle moderne schap kaartjes bevatten ook de prijs per kg of per liter. je kunt dus heel makkelijk zien welk product het voordeligste is. hoeveel er dan in de verpakking zit maakt op zich niet uit maar je ziet wel in 1 oogopslag welk product de voordeligste is. Het is natuurlijk wel vaak zo dat er in de huismerk producten andere ingrediënten zitten of uit een andere (goedkopere) samenstelling bestaan. Het is heel vaak niet 1 op 1 hetzelfde product, derhalve ook goedkoper.
  • G.L. Honing-van den Berk

    1 maand geleden
    Terug naar de ouderwetse weegschaal..afwegen waar je bij staat en je betaalt geen cent teveel.. Levert ook nog ‘s werkgelegenheid op..kan me hier ontzettend boos over maken🤬
  • Jacobus Willems

    1 maand geleden
    De maatschappij is en wordt steeds opnieuw dom gemaakt en/of gepamperd. Door zelf initiatief en eigen verantwoordelijkheid te nemen en een kritische blik kun je jezelf een hoop ellende en/of geld besparen. Geweldig en hoe simpel "de Brouwer" het aanpakt. Ga vooral ook eens shoppen met je (niet) spaargeld dat je met een paar app-klikken toch een dag op een spaarrekening kunt stallen.
  • Bert Dijkstra

    1 maand geleden
    Bert Dijkstra, op een legale manier de mensen bedonderen ,fabrikanten schaam je!!!
  • Han Krol

    1 maand geleden
    Mijn vrouw liet vandaag een verpakking wasverzachter zien. 1 uit Duitsland en 1 uit Nederland. Zelfde verpakking, inhoud en kleuren. De wasbeurt in Duitsland 32x, in Nederland 37x. Hoezo wordt je hier bedonderd? Lenor was de NLDse verpakking.....