'Ajax kan Berghuis verkopen, buitenlandse club overweegt opnieuw poging'

'Ajax kan Berghuis verkopen, buitenlandse club overweegt opnieuw poging'

25 maart - 13:10 Laatste update: 13:20
83

Turkse media melden dat Besiktas deze zomer opnieuw een poging gaat wagen voor Steven Berghuis. De Turkse topclub trok al twee keer eerder aan de aanvaller van Ajax en hoopt met een derde poging wél beet te hebben. 

Volgens het Turkse Fanatik is Besiktas bezig om de selectie van volgend seizoen vorm te geven en 'Ajax-ster Berghuis' is daarom weer op de radar verschenen. Dat is niet voor het eerst, want ook in de zomer van 2023 en afgelopen winter trokken de Turken aan Berghuis. Destijds kwam het niet tot een overgang. 

'Berghuis verhuisde drie jaar geleden voor 5,5 miljoen van Feyenoord naar Ajax, speelde dit seizoen 26 wedstrijden en kwam tot 7 doelpunten en 10 assist', rakelt het Turkse medium op, dat opmerkt dat het contract van Berghuis in de zomer van 2025 afloopt. Mocht Ajax nog willen verdienen aan Berghuis, dan lijkt een transfer in de zomer de laatste mogelijkheid. Een akkoord over een eventuele contractverlenging werd nog niet gemeld uit Amsterdam. 

Berghuis speelde tot dusver 114 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 30 keer scoorde en 35 assists gaf. Transfermarkt.com schat zijn waarde op acht miljoen euro.