Alves betaalt 1 miljoen voor vrijlating: 'Dit is het recht van de rijken'

Alves betaalt 1 miljoen voor vrijlating: 'Dit is het recht van de rijken'

25 maart - 12:25 Laatste update: 12:57
119

Dani Alves heeft maandag zijn borgsom van 1 miljoen euro betaald om voorlopig op vrije voeten te komen. De oud-prof zit vast in Spanje vanwege het seksueel misbruiken van een vrouw in een nachtclub in Barcelona. De advocaat van het slachtoffer is niet te spreken over de tijdelijke vrijlating van Alves.

De 40-jarige Braziliaan mag zijn hoger beroep tegen de door de rechtbank opgelegde celstraf van 4,5 jaar nu in vrijheid afwachten. Eerdere verzoeken tot een tijdelijke vrijlating werden vanwege een te hoog vluchtrisico afgewezen. Alves heeft de beschuldigingen altijd ontkent. 

Wedden

Meer odds

Aan de vrijlating van Alves zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Juventus zowel zijn Spaanse als zijn Braziliaanse paspoort inleveren en is hij verplicht zich elke week bij de rechtbank te melden. Ook mag Alves niet in de buurt komen van het slachtoffer of haar benaderen.

De advocaat van het slachtoffer reageerde woedend tegenover de Spaanse pers. "Ik ben echt ontevreden over deze beslissing. We gaan in beroep omdat we vinden dat het niet in overeenstemming is met de wet. Er wordt recht gedaan aan de rijken. Het is schandalig dat ze iemand vrijlaten omdat ze in no-time 1 miljoen euro kunnen krijgen."