Haaland kritisch over één spelregel in voetbal: 'Het eerste wat ik zou doen...'

Haaland kritisch over één spelregel in voetbal: 'Het eerste wat ik zou doen...'

25 maart - 10:38
38

Erling Haaland vertelt in een podcast van Manchester City over zijn grootste ergernis wat betreft de spelregels. De superspits laat weten wat hij als eerst zou veranderen, maar erkent ook dat hij van één regel niet helemaal op de hoogte is.

Manchester City werd in december bestraft voor een foute inworp tijdens de 2-1 overwinning op Luton Town. Het is voor Haaland zijn grootste ergernis binnen het voetbal. "Wat me het meest irriteert, zijn inworpen", begint Haaland zijn verhaal. Daarbij doet hij een bijzondere confessie. "Ik ken de regels niet eens. Als ik ga ingooien, zal ik het waarschijnlijk verkeerd doen. Maar het maakt me niet uit of je de bal recht naar beneden gooit, recht omhoog of wat dan ook. Ik zou de regels gewoon veranderen."

Wedden

Meer odds

De eeuwenoude spelregel is niet het enige wat de Noor zou veranderen, als hij het voor het zeggen had. "Het eerste wat ik zou doen is doellijntechnologie over het hele veld introduceren. Dan weet je altijd wanneer de bal uit het spel is", aldus Haaland. Dat daar een flink kostenplaatje mee gepaard gaat, laat hij in het midden.