Menzo krijgt bij Suriname afmelding op laatste moment: 'Komt wel heel vreemd over'

Menzo krijgt bij Suriname afmelding op laatste moment: 'Komt wel heel vreemd over'

25 maart - 07:35 Laatste update: 07:35
11

Stanley Menzo heeft in aanloop naar de oefeninterland van Suriname tegen Martinique te maken gehad met een last minute-afmelding. Dat zorgde verbazing bij de bondscoach van Suriname, die voor de camera van ESPN geen naam wilde noemen. 

Suriname speelde zondag in het Yanmar Stadion van Almere City met 1-1 gelijk tegen Martinique. Het was voor de oud-doelman zijn eerste interland sinds zijn terugkeer bij Suriname als bondscoach. Fortuna Sittard-middenvelder Justin Lonwijk maakte het enige Natio-doelpunt van de avond. "Je ziet een ploeg die heel enthousiast en die graag wil, maar die zich in dat enthousiasme ook overloopt. Dat was wel zichtbaar. We moeten nog heel veel sleutelen", vertelt Menzo na afloop. 

De bondscoach laat weten maar al te graag nieuwe spelers bij de selectie wil halen, mochten zijn zich beschikbaar stellen. Onder anderen Crysencio Summerville, Joël Piroe, Danilho Doekhi en Javairô Dilrosun behoren tot de kandidaten. "Ik wil daar voorlopig heel voorzichtig mee zijn", vervolgt Menzo. "Er zijn jongens die erbij willen en ook het paspoort willen aanvragen. Dan zijn ze beschikbaar voor ons."

"Maar er was er ook een speler die zich voor deze periode had aangemeld en op het laatste moment afzegde", aldus de zestigjarige oefenmeester, die daarover zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. "Dat vond ik heel raar. Ik noem geen namen, maar als je toezegt dat je beschikbaar bent, geselecteerd wordt en dan toch afzegt, dan komt dat wel heel vreemd over."

VoetbalPrimeur was ook aanwezig bij Suriname - Martinique, en sprak na afloop met Sheraldo Becker over een eventuele terugkeer naar Ajax