Een mutsje kan voorkomen dat een pasgeboren baby te veel afkoelt. Maar volgens sommige influencers zorgt dit ervoor dat de borstvoeding slechter op gang komt. ,,Helemaal niet waar", zegt gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mutsje kan voorkomen dat een pasgeboren baby te veel afkoelt. Maar volgens sommige influencers zorgt dit ervoor dat de borstvoeding slechter op gang komt. ,,Helemaal niet waar", zegt gynaecoloog Mieke Kerkhof. © Marc Bolsius / Getty Images/Tetra images RF

Gynaecoloog heeft genoeg van ‘onzin’ van influencers: ‘Wachten tot het een keer misgaat’

Weeënopwekkers weigeren, geen medewerking verlenen als de gynaecoloog voorstelt een elektrode op het hoofdje van de baby te plaatsen, en steeds meer vrouwen vinden een muts om de kleine na de bevalling warm te houden óók al onzin. Gynaecoloog Mieke Kerkhof maakt het tegenwoordig vaker mee dan haar lief is. ,,Ik begrijp niet dat patiënten soms meer naar leken luisteren.”

108 reacties

  • pierre henst

    4 weken geleden
    even over stukje overgang. Hoezo zijn wij vrouwen van 45+ bang of geïnteresseerd in die fabels op sociale media. Wij zijn dat station voorbij, en weten echt wel waar we mee bezig zijn. kom bij ons niet aan met yoni stomen, of whatever.Ik heb hier niet naar geluisterd, en laten voorlichten door een overgang consulente. Die heeft gewoon een opleiding gevolgd, en niet zomaar een cursusje. De berichtgeving over de overgang lijkt wel een hetze, we willen ERKENNING, ipv deze onzin. Y Henst
  • bib browers

    1 maand geleden
    De “social” media platforms moeten eens wat tegen deze idiote influencers doen, trek dat soort types niet meer voor en schop ze van platformen af. Ze gaan veel te ver, maar het aantal mensen dat “onderzoek” doet op facebook is ook belachelijk…
  • JG van der Garde

    1 maand geleden
    De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat een kwart (!) van de vrouwen geen of pas veel later pijnbestrijding krijgt in het ziekenhuis als zij daar om vragen. Door weeënopwekkers (oxytocine) kan een vrouw zulke sterke weeën krijgen dat ze de pijn niet meer kan verdragen. Een gynaecoloog kan het wel verstandig vinden om de bevalling te versnellen, maar als ondertussen de anesthesist niet beschikbaar is, dan stevent zo'n vrouw op een traumatische bevalling af. Fix dat eerst maar.
  • Peter Subsi

    1 maand geleden
    De wereld wordt bevolkt door domme mensen. Even kijken naar het aantal jaren opleiding (universitair en op het vakgebied) wat een arts heeft doorlopen en dan kijken naar de opleiding van een influencer (áls er al sprake van een opleiding).
  • Leo Haas

    1 maand geleden
    Door ervoor te kiezen niet meer naar de echte deskundigen te luisteren, op alle gebied, zijn we hard op weg tot een idiocracy te verworden.
  1. Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’
    PREMIUM

    Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’

    Binnenkort moet Esther van der Meulen naar het ziekenhuis voor een 'zomerneus’. Die is wat bruiner dan de prothese die ze nu draagt. Van der Meulen onderging dezelfde operatie als die presentatrice Dieuwertje Blok te wachten staat. Inmiddels is ze weer gelukkig, zónder en mét neus. En als ze ergens mee zit, is er altijd nog appgroep de Neuzenmaatjes. ,,Ja, het is heel ingrijpend. Maar het is niet het einde van je leven.”
    Loenen aan de Vecht