CDA-leider Henri Bontenbal geeft een van zijn voorgangers - Hugo de Jonge - een boks.
Volledig scherm
CDA-leider Henri Bontenbal geeft een van zijn voorgangers - Hugo de Jonge - een boks. © ANP

CDA wil voorkomen dat oud-bestuurders in rechts kabinet stappen: ‘Dan maar lidmaatschap inleveren’

Het nieuwe elan van Henri Bontenbal lijkt kiezers aan te spreken, maar de CDA-leider moet nu voorkomen dat oud-bestuurders in een rechts kabinet stappen. Op het congres bezweren CDA’ers: ik blijf de partij trouw. Maar wat als dat belletje werkelijk komt? ‘Er zijn altijd mensen die ja zeggen’, melden ex-bewindspersonen.

161 reacties

  • MML Libbenga

    4 weken geleden
    Hypocriete reactie Bontenbal, ipv het land te besturen kiest hij voor traineren, jammer alsof zijn partij altijd zo correct is. Wees blij dat je voldoende interessante bestuurders hebt brengt mogelijk een beetje indirecte invloed en communicatie. Soms is politiek zo zielig, zo bekrompen, elkaar alleen de les lezen ipv een land besturen. Zou een verademing zijn als de leiders van partijen hun invloed aanwenden en niet alleen het - ikke- gedrag vertonen.
  • Rob van de Bank

    1 maand geleden
    Wat een standpunt! Uiterst verwerpelijk! Als er een kwalitatief goede minister e/o staatssecretaris in CDA-kring wordt gezocht is dat toch eervol, zeker als betrokkene(n) zijn/haar sporen al eerder verdiende! Als dat inderdaad gaat gebeuren, gaat dat niet alleen lede, maar ook weer verder zetels kosten. Kadaverdiscipline?!
  • W Neervoort

    1 maand geleden
    op naar 0 zetels.
  • W Neervoort

    1 maand geleden
    Cda naar 0 zetels.
  • Ronald Janssen

    1 maand geleden
    CDA, heeft z'n beste tijd gehad. Een politieke partij uitsluiten als de PVV, waar de kiezer zelf voor gekozen heeft moet je maar accepteren zoals het is. Als je niet mee samenwerken wordt je werk terrein erg klein, nog geen reden om te klagen want de kiezer heeft zijn stem uitgebracht en valt niet aan te tornen.