112-NIEUWS

Traumaheli landt in Zevenkamp na ongeluk met scooter | Dronken bestuurder rijdt rond in busje zonder linker voorwiel

Voor de hulpverlening aan het slachtoffer landde een traumahelikoper bij de Zevenkampse Ring.
Voor de hulpverlening aan het slachtoffer landde een traumahelikoper bij de Zevenkampse Ring. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van zondag 24 maart 2024.

Dronken automobilist rijdt rond in busje met drie banden

De politie van Rotterdam-Delfshaven is zondagmiddag gestuit op een busje dat rondreed met nog maar banden. Agenten ontdekten de bus na een tip. De bestuurder reed op de velg van het linker voorwiel. De bestuurder bleek dronken en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Traumahelikopter landt in Zevenkamp na ongeluk met scooter

In Rotterdam-Zevenkamp is zondagmiddag een traumahelikopter geland om hulp te verlenen na een ernstig scooterongeluk. Op de Zevenkampse Ring was iemand hard onderuit gegaan. Het ging om een eenzijdig ongeval. De bestuurder van de scooter is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Politie arresteert vrouw na kilometerslange achtervolging op A15

Een 30-jarige vrouw is na een wilde achtervolging opgepakt op de A15 bij Rotterdam. De politie wilde haar staande houden in Breda, om te controleren of ze lachgas gebruikt had, maar ze ging er vandoor.
Na een achtervolging waarbij de snelheden opliepen tot 180 kilometer per uur kon ze worden klemgereden. Lees hieronder meer.

Minderjarige verdachte meldt zich voor overval juwelier

De politie was nog op zoek naar een van de verdachten van de overval op een juwelier in Schiedam eind februari. Deze is afgelopen zaterdag gevonden. Vier verdachten overvielen eind februari de juwelier op de Hoogstraat. Drie van hen werden snel gepakt gedurende een woninginval, maar de vierde heeft zich nu pas gemeld op het politiebureau. Het gaat om een minderjarige jongen uit Schiedam.

Agent lost waarschuwingsschot bij aanhouding

De politie heeft zondagochtend vroeg een waarschuwingsschot bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Delfshaven. De aanhouding had te maken met een vechtpartij, waarbij een verdachte een vuurwapen bij zich zou hebben.
Bij een ruzie om 04:30 uur zou een 40-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats een vuurwapen bij zich hebben gedragen. De man reed na de ruzie weg, waarna de politie zijn voertuig volgde. Ter hoogte van de kruising bij de Vierhavenstraat en de Keileweg bracht de politie de auto van de man tot stilstand. Bij het benaderen van de man, greep hij naar zijn broeksband. Daarom loste de politie een waarschuwingsschot. Uiteindelijk is er geen vuurwapen aangetroffen bij de man. Wel is hij aangehouden.

Motorcrosser opgepakt voor rijden zonder rijbewijs

Een bestuurder van een motorcrosser is zaterdagavond aangehouden door de politie in Dordrecht. De man wilde een controle omzeilen en ging er vandoor op de Baanhoekweg. Kort erna vloog hij uit de bocht, waarna de politie toen ze eenmaal bij hem waren zag dat hij zonder rijbewijs reed.
De motor en de politiebus zijn wel beschadigd geraakt door het voorval.
De bestuurder bleek zonder rijbewijs te rijden.
De bestuurder bleek zonder rijbewijs te rijden. © ZHZ Actueel

Bewoners niet terug naar woning door brand

Iets na middernacht is er een brand ontstaan bij een schuur aan de achterkant van een woonblok aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord. Zo'n zeven woningen zijn hierdoor beschadigd geraakt. De bewoners daarvan zijn 's nachts opgevangen in buurthuizen en kunnen vooralsnog niet terug naar hun woning.
Een aantal personen is nagekeken door een ambulance vanwege rookinademing en zijn meegenomen voor controle naar het ziekenhuis. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.
Door de brand konden bewoners van vier woningen niet terug naar hun huis.
Door de brand konden bewoners van vier woningen niet terug naar hun huis. © MediaTV

Brand bij zwembad door container

Zaterdag op zondagnacht is er brand uitgebroken bij de deur van een bedrijfsverzamelgebouw van een zwembad in de Boerhaavestraat in Carnisse, Rotterdam. Vermoedelijk zou de inhoud van een rolcontainer die binnen stond iets na 03:00 uur in de brand zijn gevlogen. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand binnen enkele minuten blussen. Desondanks was de rookontwikkeling groot en trok deze ook naar andere panden.
Op foto's is te zien dat een zwarte container bijna is zijn geheel is weg gesmeuld. Bij de deur waar het vuur woedde ligt ook wat afval. Een deel daarvan is ook weg gesmeuld. Niemand is bij de brand gewond geraakt. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.
De brand ontstond mogelijk in een rolcontainer die in het pand stond.
De brand ontstond mogelijk in een rolcontainer die in het pand stond. © Spa-Media

Sloep valt stil op Beneden-Merwede

De reddingsbrigade KNRM moest zaterdagavond met spoed uitrukken op de Beneden-Merwede ter hoogte van de Scheepvaartweg in Papendrecht. De reden? Een stil gevallen sloep met motorproblemen. De brigade rukte uit om een gevaarlijke situatie te voorkomen met andere scheepvaart.
Op de sloep zat één inzittende, die volgens ooggetuigen de Wantijhaven probeerde te bereiken. Die poging mocht niet baten. Uiteindelijk heeft de KNRM de sloep naar een veilige locatie kunnen afslepen.
De KNRM moest ter plaatse komen om een gevaarlijke situatie te voorkomen
De KNRM moest ter plaatse komen om een gevaarlijke situatie te voorkomen © ZHZ Actueel

Minderjarige verdachten opgepakt bij straatroof

De politie heeft zondagochtend vroeg twee jonge verdachten aangehouden voor een straatroof in Poortugaal. De verdachten zijn 16 en 17 jaar oud en werden snel na de roof al opgepakt. Of het duo iets buit heeft gemaakt, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl