'Ik ga ervan uit dat Ajax niet vijfde blijft, ook door plaatje dat is geschetst'

'Ik ga ervan uit dat Ajax niet vijfde blijft, ook door plaatje dat is geschetst'

24 maart - 07:36
124

Ondanks de benarde situatie van Ajax twijfelde Jorrel Hato geen moment over zijn contractverlenging. De verdediger tekende daags na zijn achttiende verjaardag een verbintenis tot medio 2028 in de Johan Cruijff Arena, hoewel hij ook interesse genoot van Premier League-topclubs. 

"Het is niet dat ik mijn schouders ophaalde, maar ik heb er ook niet echt over nagedacht", zegt Hato in gesprek met het Algemeen Dagblad over de Engelse belangstelling. Hij ziet Ajax als de beste keuze, ook nu Champions League-voetbal voorlopig ver weg is. "Ik heb wel teleurstellingen gekend, maar geen twijfel. Misschien is deze omgeving nu nog niet ideaal, maar dingen kunnen snel veranderen. Het is een alarmfase."

Hato is hoopvol dat betere tijden aanbreken. Dat is ook wat de club hem voorhield. "Ik ga ervan uit dat we niet vijfde blijven staan, ook door het plaatje dat me is geschetst. Dat houd ik verder voor me, maar als ik geen vertrouwen in de toekomst heb, zou ik niet bijtekenen." Bij Ajax is hij bovendien zeker van veel speeltijd. "Ik koester dat vertrouwen bij Ajax. Ik heb hier nog genoeg te leren voor ik de stap maak."