Duitse media: Eintracht Frankfurt hakt knoop door over toekomst Van de Beek

Duitse media: Eintracht Frankfurt hakt knoop door over toekomst Van de Beek

23 maart - 13:46
200

De kans is levensgroot dat de wegen van Eintracht Frankfurt en Donny van de Beek na dit seizoen weer scheiden. Volgens BILD heeft de Duitse club geen intenties om de optie tot koop te lichten.

Van de Beek kwam in januari op huurbasis over van Manchester United, waar hij nog een contract tot de zomer van 2025 heeft. Frankfurt heeft in de huurdeal een koopoptie van tien miljoen euro bedongen, maar gaat hier naar verluidt geen gebruik van maken. Van de Beek begon in Duitsland als basisspeler, maar belandde na drie duels op de bank. Tevens werd hij niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Conference League.

BILD schrijft dat Frankfurt goed op de hoogte was van de vorm van Van de Beek, voordat hij de tijdelijke overstap vanuit Engeland maakte. 'Toch waren de verwachtingen hooggespannen', klinkt het. De aanvallende middenvelder heeft de verwachtingen niet kunnen waarmaken en is 'niet eens meer plan B'. Als Van de Beek het tij niet snel kan keren, gaat Frankfurt de optie definitief niet lichten, wordt benadrukt.

Van de Beek speelde tot dusver verspreid over zes Bundesliga-duels 320 minuten in het shirt van Frankfurt. Daarin wist hij niet te scoren of een assist te geven.