PowNed

Terroristische dreiging om Koranverbranding: ‘Ik laat mij niet tegenhouden’

De burgemeester van Arnhem wil Pegida-voorman Edwin Wagensveld niet meer zien in zijn stad. Edwin wil al lange tijd graag een fikkie stoken met de Koran, maar zijn pyromaan-carrière wordt vooralsnog uitgesteld. Vanwege ‘terroristische dreiging’ krijgt Edwin een gebiedsverbod en wordt de demonstratie verboden.

  1. Laatste nieuws
  2. Sarah Bakker
  3. PowNews

Edwin krijgt een gebiedsverbod van zes maanden. Al eerder dit jaar deed Edwin een poging, wat voor veel chaos zorgde. Ahmed Marcouch reageert zelf met: "Demonstreren is een belangrijk grondrecht en dit proberen wij altijd te faciliteren. Maar zodra we de veiligheid van de omgeving en demonstranten niet kunnen waarborgen, dan kan zo’n demonstratie niet doorgaan." Op advies van de politie is het feestje daarmee afgeblazen. "Vanuit een jihadistische groepering is er namelijk een terreurdreiging."

Edwin zelf is niet bevreesd. "Ik loop al jaren met een kogelvrij vest rond, ook als ik ergens wat ga eten." Hij vindt dat gekwetst worden en kwetsen er nu eenmaal bij hoort, maar hij zal nooit met geweld dreigen. "Je kunt veel over Pegida zeggen, maar ik werk altijd mee als ik het busje in moet." Edwin laat zich niet tegenhouden door een gebiedsverbod. "Ik vecht voor mijn rechten en ik laat mij zeker niet door een burgemeester vertellen dat ik een stad niet in mag." 

Dat is dan wel weer tegen de grondwet, nietwaar?

Bekijk het hier: