Het is niet langer een Speciale Militaire Operatie, Rusland is in oorlog – het Kremlin

1

Wat begon als een militaire operatie is geëscaleerd nadat het Westen deelnemer werd, zegt Dmitri Peskov.

RT:

De Russische militaire operatie in Oekraïne is veranderd in een volwaardige oorlog nadat het Westen deelnam aan het conflict, zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov in een vrijdag gepubliceerd interview met nationale media.

Moskou zal zijn doel blijven nastreven om ervoor te zorgen dat het Oekraïense leger geen bedreiging kan vormen voor Russische burgers of grondgebied, zei de woordvoerder tegen de krant Argumenti i Fakty, waarbij hij opmerkte dat het land nu vier nieuwe federale onderdanen heeft die moeten worden beschermd en volledig moeten worden bevrijd van Kiev’s strijdkrachten.

Peskov benadrukte dat Rusland het bestaan ​​aan zijn grenzen niet kan toestaan ​​van een staat die publiekelijk beweert dat hij zowel het Krim-schiereiland als de nieuwe Russische gebieden zal innemen, verwijzend naar de Volksrepublieken Donetsk en Loegansk en de regio’s Zaporozhye en Kherson.

“We zijn in oorlog”, verklaarde Peskov, en legde uit dat hoewel het conflict begon als een speciale militaire operatie, zodra “het collectieve Westen hieraan deelnam aan de kant van Oekraïne, het voor ons een oorlog werd.”

In een telefoongesprek met journalisten later op de dag legde Peskov uit dat ondanks dat het conflict “de facto in een oorlog uitmondt”, het juridisch gezien nog steeds geclassificeerd wordt in Rusland als een speciale militaire operatie en dat er in dat opzicht niets veranderd is.

Advertisement

Het Russische ministerie van Defensie meldde onlangs dat sinds de start van de militaire operatie in Oekraïne in februari 2022 ruim 13.000 buitenlanders hebben deelgenomen aan de gevechten aan de zijde van de strijdkrachten van Kiev.

Van deze strijders, die Moskou omschrijft als huurlingen, zijn er volgens het ministerie ongeveer 5.962 “geëlimineerd” . De meesten van hen kwamen uit Polen, Georgië, de VS, Canada, Groot-Brittannië, Roemenië, Duitsland en Frankrijk, zo meldde het rapport.

Het hoofd van de Russische Buitenlandse Inlichtingendienst (SVR), Sergey Naryshkin, beweerde eerder deze week dat Frankrijk zijn strijdkrachten voorbereidt op uitzending naar Oekraïne en naar verluidt maar liefst 2.000 troepen wil sturen om voor Kiev te vechten.

De Franse president Emmanuel Macron heeft de afgelopen weken gezinspeeld op de mogelijke inzet van NAVO-troepen in Oekraïne, waarbij hij verklaarde dat hij deze mogelijkheid niet kon ‘uitsluiten’, terwijl hij Rusland als een ‘tegenstander’ bestempelde.

Moskou heeft gewaarschuwd dat een dergelijke stap waarschijnlijk zou leiden tot een directe botsing tussen Russische en NAVO-troepen, die volgens president Vladimir Poetin “een stap verwijderd zou zijn van een volledige Derde Wereldoorlog.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Rusland kondigt twee nieuwe LEGERS aan; 14 nieuwe divisies, 16 nieuwe brigades

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ad bos
Ad bos
1 maand geleden

Kneiter gek dus .