RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Inrichten

Paastakken oubollig? Niet met deze stijlvolle versieringen!

Beeld © Marijke van Gemert

De één vindt het een tikkie oubollig en slaat de traditie over, terwijl de ander ieder jaar z'n uiterste best voor doet voor de mooiste paastak. Hoe dan ook brengt het het ultieme lentegevoel met zich mee, en al helemaal met deze prachtige versieringen.

Het is een van de vele paastradities waar we ons jaar in, jaar uit aan vast houden: het versieren van de paastak. Of ‘paasboom’ zoals ze in sommige delen van Nederland ook wel zeggen. 

In het ene huishouden wordt tientallen jaren achter elkaar dezelfde versiering gebruikt, terwijl de ander er ieder jaar weer een ander paasspektakel van maakt. Want ja, ook wat paashangers betreft zijn er steeds weer andere trends op te merken. Van glazen eitjes tot beige tinten en van papieren eitjes in felle kleuren tot gevilte diertjes. Kneuterig of niet, deze paastakken stelen wat ons betreft de show! 

Kleurrijk en gevarieerd

Kun jij je wel vinden in het motto ‘less is bore’? Ga dan voor lekker kleurrijk en mix verschillende stijlen. Deze prachtige paastak van @marijke.vangemert is versierd met papieren eitjes, gouden konijntjes en houten dierenhangers. Een feestje om naar te kijken! 

Waar die traditie van het versieren van een paastak vandaan komt? Waarschijnlijk is het afgeleid van de meiboom, waar de Germanen omheen dansten om de terugkeer van de zon en de natuur te vieren.

Zachte beigetinten tussen de tulpen

Houd je het liever rustig qua kleuren? Dan kun je ook kiezen voor alleen eitjes in zachte beigetinten met realistische spikkels. Zet ze tussen de tulpen en je hebt een heerlijk vaasje lentegeluk in huis.

Japandipaastak

Nog eentje in een rustige beige-thema, die mooi samengaat met het geliefde Japandi-interieur. Deze krulhazelaar is minimalistisch gevuld met eitjes én haasjes van papier. Hoef je tenminste niet bang te zijn dat ze kapot vallen. 

Glazen eitjes

Onze persoonlijke  favoriet in de categorie paasversiering: glazen paaseitjes in zachte pastelkleuren. Gecombineerd met andere versieringen en een knaller van een vaas is dit echt een prachtige blikvanger op tafel! 

Magnoliatak met ‘paasballen’

Vaak wordt de kronkelwilg of krulhazelaar gebruikt als paastak, maar @socelebrate heeft voor een magnoliatak gekozen als paastak. Extra uitbundig en kleurrijk zodra de prachtige roze bloemen uitkomen. Daarnaast heeft ze gekozen voor ‘paasballen’ in plaats van ‘standaard’ paashangertjes. Oftewel: kerstballen, maar dan in zachte pastelkleuren en toepasselijke figuurtjes. 

Komt
Komt de magnoliatak maar niet uit? Met deze tip wel!
Komt je magnolia siertak niet uit? Met deze truc staat 'ie zo in bloei!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: