Ernest Louwes spreekt over de uitspraak van de Hoge Raad en een mogelijk herzieningsverzoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernest Louwes spreekt over de uitspraak van de Hoge Raad en een mogelijk herzieningsverzoek. © ANP/Bewerking: de Stentor

Ernest Louwes spreekt over nieuw hoofdstuk in Deventer Moordzaak: ‘Mijn familie heeft er moeite mee’

Hij werd veroordeeld voor de moord op de weduwe Wittenberg in 1999 en zat daarvoor zijn straf uit. Maar Ernest Louwes weigert de schuld daarvoor te bekennen en werkt nu samen met zijn advocaat aan een nieuw herzieningsverzoek. De Stentor sprak met hem. ,,Als moordenaar mijn graf in? Zo zie ik dat niet.”

20 reacties

  • wim Hendriks

    1 maand geleden
    Ik ben ervan overtuigd dat deze man onschuldig is. Zijn hevig verontwaardigde reactie na de uitspraak van de rechter was niet gespeeld Dit was oprechte emotie. Deze man is onrecht aangedaan. Waarom zou hij anders ook blijven proberen zijn onschuld te bewijzen als hij weet dat dat onmogelijk is omdat hij de dader is?
  • Ed Noorman

    1 maand geleden
    Kan me heel erg goed voorstellen dat je de onderste steen boven wil hebben als je onschuldig bent! De jaren van detentie draai je niet meer terug!
  • Henk Jan Koerselman

    1 maand geleden
    Boerdijk, er is onomstotelijk bewezen dat deze man schuldig is. Als Louwes onschuldig is had hij dat allang aan kunnen tonen maar zijn verhaal klopte van geen kant.
  • Gary Peer

    1 maand geleden
    @Hendrik Willemsen Ik moet me beter inlezen? Ik weet dat zijn bloed op de kraag van de weduwe zat, en dat tevens zijn dna onder de nagels van de weduwe zaten. Dat er fouten zijn gemaakt (geurproef) is duidelijk. Maar met het gevonden bloed op de kraag en het dna onder haar nagels kwam Louwes er nog genadig van af met die twaalf jaar. In ieder ander land had hij veel meer gekregen.
  • G. Van der Meij

    1 maand geleden
    mijnheer boerdijk u heeft helemaal gelijk. vanaf het begin was er sprake van tunnelvisie en is het ,,bewijs,, van de moord helemaal op lourens kloppend gemaakt. het hele rechtssysteem blijft op lourens gericht!!!!