Wullaert is nu topscorer van de eredivisie
NOS Voetbal

Fortuna-vrouwen kleineren Telstar, spits Wullaert breekt record met zeven goals

Fortuna Sittard heeft in de Vrouwen Eredivisie met 8-0 gewonnen van laagvlieger Telstar. In het duel dat in het teken stond van het gezamenlijk statement van de aanvoerders van het Nederlands profvoetbal, maakte captain Tessa Wullaert zeven doelpunten tegen een matig Telstar.

Daarmee verbeterde Wullaert haar eigen record van vijf doelpunten in één wedstrijd, dat ze tot vrijdag moest delen met Ajax-aanvaller Tiny Hoekstra en ADO Den Haag-aanvaller Pia Rijsdijk.

Vooraf droegen de Belgische spits en aanvoerder van Telstar Kelly Steen een shirt waarmee er aandacht werd gevraagd voor de slechte betaling van de speelsters in de profcompetitie. "Betaald voetbal = betaald worden", etaleerde op de shirts.

Vier goals in 36 minuten

De eerste treffer van de Belgische lag er binnen het eerste kwartier in. Een voorzet werkte ze koeltjes af. Ook de tweede goal tikte ze eenvoudig binnen na een strakke voorzet.

Bekijk hier de actie van de twee aanvoerders voorafgaand aan de wedstrijd:

Voetbalsters eredivisie komen in actie: 'Betaald voetbal = betaald worden'

Haar derde goal kwam na een slimme pass van Maria Gros tussen de defensie van Telstar door. De spits liep vervolgens door naar de één-op-één met de keeper en faalde niet.

In de 36ste minuut maakte ze haar vierde doelpunt, na een fraaie pass van Charlotte Hulst die Wullaert afrondde na een mooie loopactie. De 0-5 werd voor de thee van afstand binnen geknald door Hulst, die na dit seizoen naar Twente verkast.

Wullaert topscorer

Na de rust kon Wullaert nogmaals scoren door nog een een assist van Hulst en ook de zevende en achtste treffer van de avond schreef ze op haar naam.

Met deze zeven doelpunten klimt de aanvaller naar boven in de topscorerlijst van de eredivisie. In totaal heeft ze nu 19 keer gescoord. Ajax-spits Romee Leuchter (15 treffers) is ze daarmee voorbij. Het contract van de topspeelster loopt na dit seizoen af en het is nog onduidelijk hoe haar toekomst eruitziet.