Van Hanegem springt op de bres: 'Opdonderstralen, jullie beslissen niet'

Van Hanegem springt op de bres: 'Opdonderstralen, jullie beslissen niet'

22 maart - 16:46 Laatste update: 17:02
104

Willem van Hanegem neemt het op voor Georginio Wijnaldum. De 33-jarige middenvelder, die deze week zijn rentree maakt bij het Nederlands elftal, kreeg de nodige kritiek na de interviews die hij gaf in Zeist.

Wijnaldum onthulde onder meer dat hij afgelopen zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar Feyenoord wilde maken. "Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild, maar PSG vroeg tien miljoen euro. En dan mijn salaris nog. Het was vrijwel onmogelijk", zei hij. Dat het Wijnaldum om het geld te doen was, viel niet overal goed.

"Ik zou helemaal geen boodschap hebben aan journalisten", foetert De Kromme in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Je mag dit niet, je mag dat niet. Ze willen alles maar bepalen. Ik zou zeggen: Opdonderstralen, jullie beslissen niet."

In het verleden kwamen Dirk Kuyt en Robin van Persie in de herfst van hun carrière wel terug naar Feyenoord. Van Hanegem vindt niet dat het duo 'meer Feyenoorder' dan Wijnaldum is, omdat zij wél terugkeerden in De Kuip. "Als je het in die periode aan Kuyt en die andere gasten had gevraagd, hadden ze het ook gedaan", doelt hij op de geldkwestie.