Mede-oprichter en directeur Pim Tuyls van Intrinsic ID op een archieffoto in het kantoor op de Eindhovense High Tech Campus.
Volledig scherm
PREMIUM
Mede-oprichter en directeur Pim Tuyls van Intrinsic ID op een archieffoto in het kantoor op de Eindhovense High Tech Campus. © Juan Vrijdag/DCI Media

Eindhovense chipbeveiliger in handen van Amerikaans miljardenbedrijf

EINDHOVEN – Ze zijn buurtgenoten op de High Tech Campus in Eindhoven. En in Silicon Valley. Nu komen Intrinsic ID en Synopsys onder één dak. De Eindhovense computerchipbeveiliger wordt overgenomen door het Amerikaanse miljardenbedrijf.

  1. Marietje uit Woensel was geen meisje meer na de bevrijding: ‘Ze heeft het meegemaakt, opgeslagen en voor zich gehouden’
    PREMIUM

    Marietje uit Woensel was geen meisje meer na de bevrijding: ‘Ze heeft het meegemaakt, opgeslagen en voor zich gehouden’

    EINDHOVEN/DEN BOSCH - Ze was een meisje toen de oorlog in Eindhoven begon. Maar geen meisje meer toen deze eindigde, nu tachtig jaar geleden. Het indringende verhaal van Marietje van Hapert is opgetekend door zoon en gevierd schrijver Peer Wittenbols, en wordt vanaf maandag in Kamp Vught opgevoerd door Matzer Theaterproducties. Het verhaal kent opvallend veel humor. ,,Om de ernst te benadrukken.”
    Eindhoven