Waarschuwing voor weggebruikers: belangrijke tunnel twee weekenden dicht

De afsluiting van de tunnel zorgde in Rotterdam voor veel files
De afsluiting van de tunnel zorgde in Rotterdam voor veel files © ANP
REGIO - De Beneluxtunnel in Rotterdam is de komende twee weekenden dicht. Vanuit Den Haag kan verkeer de tunnel niet in en is er dus een omleiding. De vorige afsluiting van de tunnel, toen richting Den Haag, zorgde afgelopen weekend nog voor een verkeerschaos in Rotterdam.
De tunnel gaat nu twee weekenden dicht voor groot onderhoud, vooral aan het asfalt en de vangrails. Verkeer kan in die periode niet vanaf het knooppunt Kethelplein (A20) via de Beneluxtunnel naar knooppunt Benelux (A4) rijden. In beide weekenden duurt de afsluiting van vrijdag 21.00 tot maandag 05.00 uur.
Het afsluiten van de Beneluxtunnel in de noordelijke richting zorgde afgelopen weekend nog voor veel vertraging, soms tot wanhoop van automobilisten, meldt RTV Rijnmond. Urenlang stonden sommige weggebruikers vast.

Extra reistijd

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan het reisgedrag aan te passen door de werkzaamheden te vermijden. 'Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.'
Ook luidt het advies de actuele verkeersinformatie te checken voor vertrek en rekening te houden met extra reistijd.

Omleidingen

Verkeer komend vanaf knooppunt Ypenburg richting Rotterdam-Zuid wordt omgeleid via de A13, A20 en A16. Vanaf de A4 Delft word je richting Rotterdam omgeleid via de N470, A13, A20 en A16.
Het verkeer dat vanaf de A4 Amsterdam richting Rotterdam komt, moet omrijden via de N11, N459, A12, A20 en A16. Weggebruikers die vanuit Den Haag via de A12 naar Rotterdam willen, moeten via de A12, N457, A20 en A16. 'Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes', meldt Rijkswaterstaat.
De actuele verkeersinformatie vind je hier.