Rusland en China sluiten officieel een strategisch partnerschap met de Houthi’s – het veranderen van de kaart van de internationale navigatie

6

In een bombshell-overeenkomst erkenden Rusland en China de Jemenitische Houthi’s effectief als een internationale strategische partner, terwijl het Westen hen als een terroristische organisatie heeft bestempeld.

DE TRIADE HOUTHI-CHINA-RUSLAND

Dit is enorm.

Akkoord bereikt in Oman.

Niet alleen de Houthi’s verslaan de thalassocratie: ze hebben het strategische partnerschap tussen Rusland en China aan hun zijde.

Het rijk verplaatst zijn nietige pion Frankrijk?

Rusland-China tegenaanval met Ansarallah.

Zo speel je schaak/go.

De Houthi’s verzekerden Peking en Moskou dat hun schepen zonder problemen door de Bab-al-Mandeb, de Rode Zee en de Golf van Aden kunnen varen.

In ruil daarvoor bieden Rusland en China totale politieke steun.

De weg is geplaveid zodat Jemen kan worden beschouwd als een serieuze kandidaat voor de volgende BRICS+-uitbreiding op de topconferentie in Kazan in oktober.

RT meldt het ook HIER en die voegen fijntjes nog even toe:

Een hoge politieke leider van de Houthi, Ali Alqhoom, verklaarde onlangs op X (voorheen Twitter) dat het doel van de groep is “Amerika, Groot-Brittannië en het Westen in het moeras van de Rode Zee te laten zinken.”

De bron is Bloomberg (archief):

De in Jemen gevestigde Houthi’s hebben China en Rusland verteld dat hun schepen door de Rode Zee en de Golf van Aden kunnen varen zonder te worden aangevallen, volgens verschillende mensen met kennis van de discussies van de militante groep.

China en Rusland bereikten overeenstemming na gesprekken tussen hun diplomaten in Oman en Mohammed Abdel Salam, een van de belangrijkste politieke figuren van de Houthi’s, zeiden de mensen, die vroegen om niet bij naam genoemd te worden over privézaken.

In ruil daarvoor kunnen de twee landen volgens de bevolking politieke steun verlenen aan de Houthi’s in organen als de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het is niet helemaal duidelijk hoe die steun tot uiting zou komen, maar het zou kunnen bestaan ​​uit het blokkeren van meer resoluties tegen de groep.

Woordvoerders van de regeringen van China en Rusland, evenals van de Houthi’s, waaronder Abdel Salam, reageerden niet op de verzoeken van Bloomberg om commentaar.

Hoewel de Houthi’s al hebben aangegeven dat de bezittingen van Moskou en Peking niet het doelwit zouden zijn, onderstrepen de gesprekken de toegenomen nervositeit onder de wereldmachten over de raket- en drone-aanvallen van de groep in en rond de zuidelijke Rode Zee sinds half november.

De Houthi’s, een islamitische groepering, zeggen dat ze zich richten op schepen die banden hebben met Israël, de VS en Groot-Brittannië. Toch lijken ze sommige schepen verkeerd te hebben geïdentificeerd en Rusland en China hadden wellicht sterkere garanties van de groep gewild.

Ogenschijnlijk zijn de aanvallen bedoeld om druk uit te oefenen op Israël om de oorlog in Gaza tegen Hamas te stoppen, hoewel veel analisten betwijfelen of de Houthi’s hun campagne zouden beëindigen in het geval van een staakt-het-vuren of een permanent vredesakkoord.

De waterwegen – inclusief de zeestraat Bab el-Mandeb die de Rode Zee en de Golf van Aden met elkaar verbindt – zijn cruciaal voor de wereldeconomie en normaal gesproken stroomt ongeveer 30% van de containervracht er doorheen. Ze verwerken ook een groot deel van de olie- en vloeibaar aardgasstromen.

Advertisement

Sinds het begin van de aanvallen hebben de meeste westerse rederijen de zeestraat vermeden en varen in plaats daarvan rond zuidelijk Afrika. Dat betekent extra dagen en aanzienlijke vrachtkosten voor reizen tussen Azië en Europa.

Bedrijven uit China en Rusland hebben niet aangekondigd dat ze het gebied mijden en uit gegevens over het volgen van schepen blijkt dat velen van hen hun schepen er nog steeds doorheen sturen.

Hoe hebben Rusland, China en Iran het Westen opnieuw schaak gezet?

De NAVO liep opnieuw in de economische val toen zij besloot Israëlische schepen en Israël zelf te gaan verdedigen tegen de Houthi-blokkade in de Rode Zee.

Wat is nu de score?

Opnieuw een klap voor de economie van Europa. Vier keer duurder transport voor hun rederijen, en veel goedkoper transport voor de Chinese en Russische, die niet onder de blokkade vallen.

Dit zal een nieuwe financiële klap zijn voor alle westerse rederijen die hun concurrentiepositie ten opzichte van Chinese en Russische rederijen zullen verliezen.

China en Rusland zullen hun vloot geleidelijk uitbreiden, en de Verenigde Staten en vooral Europa zullen ze één voor één in de havens parkeren.

Europa wordt momenteel bestuurd door zeer domme mensen en dat is een feit.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


VS en VK escaleren Gaza-conflict tot Midden-Oosten oorlog – Bombardementen op de onverslaanbare Houthi’s begonnen

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 maand geleden

De Houthi’s zijn de enigen die zich verzetten tegen de massamoord en de landroof van de zionisten op de Palestijnen.

Deze massamoord is de meest gruwelijke daad van anti-semitisme aller tijden, want de Palestijnen zijn semieten, en de zionisten zijn dat niet. De zionisten zijn Europeanen die een valse identiteit hebben aangenomen, en een leven leiden van leugens en bedrog.

En de Houthi’s halen niet alleen de kastanjes uit het vuur voor de moslims, die er niet in slagen op te treden tegen de zionisten, zij halen ook de kastanjes uit het vuur voor de laffe Christenen van het westen, want veel Palestijnen zijn Christenen..

Dee
Dee
1 maand geleden

Ja, he! Da’s dan allemaal mooi en wel, maar deze shit komt uiteindelijk allemaal wel weer bij mij terecht. Mijn portemonnee en natuurlijk mijn maag. En dat allemaal door een stelletje tuig, die over onze hoofden heen moorddadige spelletjes spelen.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Dee
loekie
loekie
1 maand geleden
Antwoord aan  Dee

OVERHEID: de grote vernietiger

PearlDragon
PearlDragon
1 maand geleden

Ik ben benieuwd of het ooit wat met de BRICS gaat worden. Want behalve hun doel om de Westerse dominantie omver te werpen zie ik niet veel overeenkomsten tussen de leden als de BRICS zich op deze manier blijft uitbreiden.

Wat hebben bijv. Rusland en China gemeen met Jemen op economisch, cultureel of historisch vlak? Ik heb het gevoel dat als de BRICS op deze manier gaat groeien de BRICS ook niet verder gaat komen dan een praatclubje zodra het Westen is gevallen. Als ze niet door interne twisten uit elkaar valt. We hebben een voorproefje daarvan kunnen zien in Argentinie.

En hoop landen zullen eerder een molensteen aan de BRICS zijn dan een toevoeging. Nu is Jemen bijv. verenigd in haar haat tegen Israel. Maar dat kan in een korte tijd weer anders zijn wanneer het weer rustig wordt in Gaza. Dan zie ik de kans groot dat de houthi’s en regering van Jemen elkaar weer in de haren kunnen vliegen. Wat heb je als BRICS aan zo’n lid?

loekie
loekie
1 maand geleden

dat hele ge-ouwehoer over racisme en discriminatie moet eens afgelopen zijn want wordt alleen maar misbruikt door de groepen die er in werkelijkheid het schuldigst aan zijn