Bekende Mexicaanse influencer en strijder voor dierenrechten overlijdt na liposuctie

Samenleving
vrijdag, 22 maart 2024 om 9:16
elena larrea
In de socialmediawereld is het belangrijk om er goed uit te zien. Er wordt makkelijk naar de botox- of fillerspuit gegrepen, en dan is de stap naar grotere cosmetische ingrepen snel gezet, ook voor jonge influencers. Maar dit is niet zonder risico; de bekende Mexicaanse Elena Larrea (30) heeft een liposuctieoperatie afgelopen week helaas met haar leven moeten bekopen.
Larrea wilde slanker ogen voor haar miljoenen volgers op TikTok, Instagram en OnlyFans. Engelse media linken de intussen bevestigde bloedprop die uit haar benen naar haar longen schoot aan de operatie, die enkele dagen daarvoor werd uitgevoerd. Haar familie bracht de bloedprop naar buiten als ’trombose in de longen’.
Strijder voor dierenrechten
De vrouw zette zich al jaren in voor dierenrechten. Ze vocht voor mishandelde boerderijdieren, probeerde dierenmishandeling strafbaar te stellen en begon de paardenopvang Cuacolandia in het Mexicaanse plaatsje Atlixco. Zo redde zij 312 paarden en ezels van dierenmishandeling en verlating.
Om dit bedrijf en haar leven te bekostigen werd zij ook actief op het lucratieve, erotische platform OnlyFans. “Ik was al bezig de paarden elders onder te brengen. Zo was ik in financiële problemen gekomen door de Covid-19 pandemie. Mijn optredens op OnlyFans hebben de opvang gered. Het is een groot succes”, vertelde ze eerder.
Grote impact
Sergio Salomon, de gouverneur van haar Mexicaanse thuisstaat in Mexico, had mooie woorden voor de warmbloedige influencer: “Haar impact op de afname van dierenmishandeling is enorm geweest, Ik rouw om haar dood. Zij was onvermoeibaar. We zullen jouw voorbeeld volgen Elena. Ik en het ministerie van Milieu.”
Het ministerie van Milieu heeft de zorg over de paarden en ezels van Elena overgenomen. “We zullen dit meisje eren. Zij reed al toen ze een klein meisje was paard”, aldus een woordvoerder van het landelijke departement.