Ondernemer in de fout: gemeente Midden-Drenthe legt last onder dwangsom op

In Hoogersmilde zijn veel vragen over de gekomen chalets
In Hoogersmilde zijn veel vragen over de gekomen chalets © Alma Wezeman-Tap
De ondernemer van een perceel in Hoogersmilde heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Midden-Drenthe. Bij de aanleg van chalets zijn verschillende bomen gekapt waar een vergunning voor nodig was.
Over de komst van 40 chalets op het terrein van een voormalige camping in Hoogersmilde en omgeving zijn veel vragen. Zonder aankondiging werden verschillende chalets geplaatst en bomen gekapt. Bewoners trokken bij de lokale fractie van de VVD aan de bel omdat ze onder andere zouden vrezen voor de komst van arbeidsmigranten.
Wethouder Jan Schipper (CDA) antwoordt op vragen van de VVD-fractie en geeft aan dat er goed contact is met de ondernemer. Toch is vastgesteld dat er onterecht bomen zijn omgezaagd. Daarom moet de ondernemer verplicht een aantal bomen terugplanten. Doet hij dat niet dan moet hij een dwangsom betalen. Schipper: "We houden dit nauwlettend in de gaten en zorgen dat deze herplantplicht uitgevoerd wordt."

Geen arbeidsmigranten

Volgens Schipper is het huisvesten van arbeidsmigranten op het nieuwe park niet mogelijk vanwege de bestemming recreatie. Die laat geen bewoning toe. Mocht de ondernemer toch besluiten arbeidsmigranten onderdak te bieden in de chalets, dan kan hij ook daarvoor handhaving van de gemeente verwachten.
Om plek te maken voor de chalets zijn volgends de gemeente onterecht bomen gekapt
Om plek te maken voor de chalets zijn volgends de gemeente onterecht bomen gekapt © Alma Wezeman-Tap

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.