Duitsland ruilt Adidas na drie WK-winsten en 70 jaar in voor concurrent Nike

Duitsland ruilt Adidas na drie WK-winsten en 70 jaar in voor concurrent Nike

21 maart - 17:42 Laatste update: 18:44
106

Het nationale elftal van Duitsland gaat, na een samenwerking van maar liefst zeventig jaar, afscheid nemen van Adidas. Die Mannschaft gaat vanaf 2027 in zee met concurrent-sportmerk Nike, dat de bond een financieel aantrekkelijker aanbod heeft gedaan. 

Adidas draagt sinds 1954 verantwoordelijkheid voor de wedstrijdtenues van (West-)Duitsland. Met de kledingsponsor prijkend op al die tenues, regen de Duitsers de successen aaneen. Sindsdien won het land drie keer een WK, voor het laatst in 2014, terwijl het in 1996 voor het laatst een EK wist te winnen. 

Over drie jaar wordt Nike dus verantwoordelijk voor de uitrusting van de Duitse nationale ploeg. De samenwerking loopt in ieder geval tot 2034. "Nike deed veruit de beste financiële aanbieding", vertelt Holger Blask (CEO van DFB, red.), opgetekend door diverse Duitse media, waaronder BILD. "Nike wil zorgen voor de promotie van populaire sporten en duurzame ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Duitsland. De timing van de aanbesteding is gebruikelijk, met het oog op de plannings- en voorbereidingstijden."

Duitsland speelt komende dinsdag in Frankfurt een oefenwedstrijd tegen Oranje. Dan treedt het dus nog aan in het traditionele shirt met drie strepen. Voordat het gastland van het komende EK het Nederlands elftal ontvangt, oefent het zaterdagavond eerst nog in én tegen Frankrijk.