Robin Utrecht
Volledig scherm
© Robin Utrecht

Praat mee: hoe bereid jij je voor op de dag dat je niet meer zelfstandig kunt wonen en zorg nodig hebt?

De KwestieHoe sorteer je voor op de dag dat je oud en hulpbehoevender bent? Waar denk je dan te gaan wonen en wie zorgt er dan voor je? In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Reageer hieronder op deze kwestie.

142 reacties

  • Looking For homes

    1 maand geleden
    Helaas geeft politiek Nederland geen thuis als je op de democratische bel drukt. Dan moet je een links kabinet hebben. Rechts vernacheld de zaak door op onze bel te drukken en zeggen."meer verantwoordelijk thuis". Maar daar was je niet mee bezig toen....25 jaar oud. Nu weet je beter, roken niet slim, opletten Diabetes meer bewegen.... Maar..Dit zijn DE ingrediënten om langer zelfstandig te blijven? Ik sport, beweeg, bezig en geven me 55 terwijl ik 69 ben. Toch 14 jaar jonger als ik 90 jaar ben!
  • K. Verhoef

    1 maand geleden
    Dat wordt zelfeuthanasie. Heb ik (60) ruim tien jaar geleden al geregeld. Ik heb ouderen in mijn omgeving zien aftakelen. Mij niet gezien.Ik wil niet afhankelijk worden en dat komt goed uit, want tegen de tijd dat ik oud zou zijn zijn er nog dubbel zoveel ouderen en nog maar half zoveel zorgpersoneel. Zover ga ik het niet laten komen.
  • Mark Komin

    1 maand geleden
    Geboren in 1960 was ik zeer verbaasd toen ik er achter kwam dat bejaarden- en verzorgingshuizen gesloten/gesloopt werden. Ik begreep en begrijp het nog steeds niet. De babyboom duurde tot 1964, dus zou er volgens mij nu veel behoefte aan moeten zijn. Ik hoop dat alle plannen die er zijn om deze huizen terug te laten keren spoedig doorgang zullen vinden. Goed voor de woningmarkt, de zorg en de mens die niet tot het einde zelfstandig wil of kan blijven wonen. Ik ga met plezier naar zo'n huis.
  • G.J.M. Poels

    1 maand geleden
    @FamBeuk, ik begrijp u goed. Je moet goed overwegen en dat vastleggen. Als je echt klaar bent met leven als je dementie/alzheimer zou krijgen dan heb je echt ALLE kracht van jezelf nodig om binnen zeer korte tijd euthanasie toe te passen want mocht het onverhoopt snel bergafwaarts gaan dan heb je zelf geen ene moer meer te vertellen. (en dat is nou juist wat we willen voorkomen want anders verpieter je alsnog in een instelling).
  • Kevin Teuiten

    1 maand geleden
    Gewoon door er een einde aan te maken tegen die tijd ipv als een zielig hoopje ellende rond te strompelen terwijl het schijt lang je benen loopt zonder dat je het door hebt. En dat als je dan geluk hebt je misschien aan het einde van de maand een keer met een tuinslang wordt afgespoten. Nee echt geef mijn portie ouderdom maar aan fikkie ik sterf liever jong en aantrekkelijk.