Eindelijk goed nieuws uit Arnhem: Vitesse presenteert gedroomde crisismanager

Eindelijk goed nieuws uit Arnhem: Vitesse presenteert gedroomde crisismanager

21 maart - 15:59 Laatste update: 16:08
80

Paul van der Kraan keert officieel terug bij Vitesse. De oud-directeur van de Arnhemmers gaat aan de slag als crisismanager, zo maakte de club donderdag bekend. Van der Kraan werd gezien als de gedroomde kandidaat voor de job.

Van der Kraan was van 2004 tot 2012 al algemeen directeur van Vitesse, maar nu is hij dus terug. Dat doet raad van commissarissen-voorzitter Peter van Bussel in ieder geval deugd. "Het mag duidelijk zijn dat Vitesse in zwaar weer verkeert. Ik ben ontzettend blij dat Paul als adviseur in gaat stappen. Zijn kennis en ervaring kunnen we nu goed gebruiken. Op korte termijn hopen we ook een nieuwe, algemeen directeur te presenteren."

Voor Van der Kraan zijn er wel een aantal crisissen te managen in zijn nieuwe functie bij Vitesse. Zo is er nog altijd gesteggel over de overname. De Amerikaan Coley Parry wilde de overname graag voor zijn rekening nemen, maar dat plan werd afgewezen door de KNVB. Ook moet er een nieuwe algemeen directeur gevonden worden na het vertrek van Peter Rovers. Maar allereerst is het voor Vitesse belangrijk om in de Eredivisie te blijven, aangezien de club in degradatienood zit.

Van der Kraan was het meest recent werkzaam als algemeen directeur van FC Twente. Hij werkte ook bij clubs als Fortuna Sittard, FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Of Van der Kraan zich ook gaat bemoeien met het mogelijk overnemen van de club is niet bekend.