Zwemleraar Benno L. (74) misbruikt wederom kinderen en maakt kinderporno, nu in Duitsland: “Hij wierp zich op als lieve opa”

Samenleving
woensdag, 20 maart 2024 om 10:57
anp 325195337
De veroordeelde pedoseksueel Benno L. (74) heeft opnieuw toegeslagen. Hij heeft in Duitsland meerdere kinderen seksueel misbruikt, melden 'Panorama' en het internetplatform 'Vrije Vogels' na uitgebreid onderzoek. De zwemleraar uit Den Bosch blijkt vorig jaar bij onze oosterburen veroordeeld te zijn tot negen jaar cel voor seksueel misbruik van meerdere minderjarige meisjes.
Benno L. vergreep zich vijftien jaar geleden aan minstens 57 kinderen en kreeg hier in hoger beroep zes jaar celstraf voor. Daarna verhuisde hij naar Duitsland, waar hij een andere naam (Hans) aannam. Daar zou het het vertrouwen van twee gezinnen hebben gewonnen, en zodoende opnieuw zwaar over de schreef zijn gegaan.
“Mijn vier meisjes werden seksueel slachtoffer van Benno in Duitsland. Benno kwam ik toevallig tegen omdat hij hier onder een andere naam bekendstaat”, schreef een van de twee Duitse moeders in een brief aan Panorama. Hij wist zich bij het gezin als ‘zorgzame, handige, oudere man te profileren’, valt te lezen.
“Hij werpt zich op als de perfecte thuishulp. Hij biedt aan om beide families te helpen en dat komt eigenlijk wel goed uit: klusjes in het huis, andere dagelijkse bezigheden en oppassen op de kinderen. Hij wordt een soort opa voor de twee gezinnen. Het is gezellig, leuk en steeds vaker is Benno L. degene die te hulp schiet als er op de kinderen gepast moet worden. Hij speelt gitaar met de kinderen, helpt ze met huiswerk en biedt aan om met hen te gaan zwemmen in het zwembad. Hij staat altijd klaar als er iets is.”
Uiteindelijk belandden de kinderen bij L. thuis, waar hij filmpjes maakte in zowel de logeerkamer als in zijn eigen slaapkamer. Vervolgens begon ook het seksueel misbruik. “Soms zijn ze wakker geworden tijdens het misbruik of zien de zusjes bij elkaar het misbruik, zo vertellen de kinderen”, legt de moeder uit.
Ze trok na de vreselijke ontdekking onmiddellijk aan de bel bij de instanties. De politie viel niet veel later de woning van L. binnen, waarna een strafrechtelijk onderzoek begon. Uit het vonnis blijkt dat L. zijn daden bagatelliseert en weinig inzicht heeft in zijn daden. Hij is weinig schuldbewust en de kans op herhaling is volgens de rechter groot.