Soccrates Images

Nieuws

Japan wint met Ueda WK-kwalificatieduel van Noord-Korea

Van de redactie

Ayase Ueda heeft met zijn land Japan het WK-kwalificatieduel voor het wereldkampioenschap voetbal in 2026 gewonnen van Noord-Korea. In het Olympisch Stadion in Tokyo was de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu met 1-0 te sterk voor de Noord-Koreanen. Ueda speelde uiteindelijk 82 minuten voor zijn land.

De spits van Feyenoord begon in de basis in het duel tegen de Noord-Koreanen. Al na twee minuten kwamen de Japanners op voorsprong door een doelpunt van Ao Tanaka op aangeven van Ritsu Doan. De Japanners hadden duidelijk het betere van het spel en kansen, maar kwamen niet meer tot scoren. Ayase Ueda werd in minuut 81 gewisseld voor Koki Ogawa en leverde uiteindelijk één schot op goal.

Door de overwinning van Japan op Noord-Korea staat Ueda met zijn landgenoten drie punten los aan kop in groep B met negen uit drie. Noord-Korea staat op de tweede plaats met zes uit drie. Komende dinsdag staat het uitduel op het programma opnieuw tegen de Noord-Koreanen om 09:00 uur Nederlandse tijd.