string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en IFK Göteborg akkoord over transfer Abraham.

Donderdag 21 maart 2024 om 13:00

FC Groningen heeft overeenstemming bereikt met het Zweedse IFK Göteborg over de transfer van Paulos Abraham. De aanvaller wordt in eerste instantie tot het einde van het lopende kalenderjaar verhuurd aan de club uit zijn thuisland. IFK Göteborg heeft daarbij een optie tot koop bedongen. Mocht de Zweedse club de optie lichten, heeft FC Groningen een doorverkooppercentage bij een eventuele volgende transfer van de Zweedse jeugdinternational.

De 21-jarige Abraham kwam in de winterwindow van het seizoen 2020/2021 naar FC Groningen dat hem overnam van AIK. De jeugdinternational uit Zweden werd het eerste half jaar gehuurd waarna hij in de zomer van 2021 een contract tekende tot medio 2026.

Abraham debuteerde een kleine twee weken na zijn komst naar Groningen voor de Trots van het Noorden in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. In totaal speelde de Zweedse jongeling 60 wedstrijden voor de FC waarin hij drie keer scoorde en tot vier assists kwam. IFK Göteborg komt uit op het hoogste niveau in Zweden, de Allsvenskan. De Zweedse competitie begint op maandag 1 april voor de ploeg uit Göteborg met een thuiswedstrijd tegen Djurgardens.

Abraham wordt in eerste instantie door FC Groningen verhuurd aan IFK Göteborg tot het einde van het kalenderjaar. Wanneer de Zweedse club een bedongen koopoptie licht, wordt het tot 2026 lopende contract bij de Trots van het Noorden afgekocht en heeft FC Groningen een doorverkooppercentage bij een eventuele volgende transfer. FC Groningen wenst Paulos Abraham veel succes in Zweden en dankt de aanvaller voor zijn inzet voor de club.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Promotiekraker in Tilburg eindigt gelijk

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

02:01
2 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg