Nieuws

Advocaat nu ook privé failliet, ook zonweringbedrijf, aircohandelaar en schoenenwinkel op de fles

Nadat eerder zijn kantoor in Enschede op de fles ging, is advocaat Arnout Hurenkamp nu ook privé failliet verklaard.
Nadat eerder zijn kantoor in Enschede op de fles ging, is advocaat Arnout Hurenkamp nu ook privé failliet verklaard. © ANP
Nadat eerder zijn kantoor in Enschede al op de fles was gegaan, is advocaat Arnout Hurenkamp nu ook privé failliet verklaard. Daarnaast gingen de afgelopen week onder meer een zonweringsbedrijf en een schoenenhandel anno 1931 bankroet.
Het is vrij uitzonderlijk dat een advocatenkantoor failliet gaat, maar het kantoor van Arnout Hurenkamp ging vorig jaar kopje onder. Reden was een schuld van enkele tonnen bij de Belastingdienst die vervolgens het faillissement aanvroeg. Vervolgens bleek er ook nog sprake van een tonnenschuld bij andere crediteuren.
Curator Jeroen Stekelenburg, die onderzoek doet naar de achtergronden in dit bankroet, stuitte vervolgens op een aantal opmerkelijke zaken. Zo bleek de advocaat al langere tijd geen administratie meer bij te houden en had hij tonnen uit zijn eigen bedrijf gehaald, die de curator nu van hem terug wil.

Privéschulden

Deze week werd Hurenkamp, die inmiddels in de Duitse grensplaats Bad Bentheim woont, ook privé failliet verklaard. Volgens curator Carl Luttikhuis, die het persoonlijke faillissement onderzoekt, heeft Hurenkamp kennelijk ook privé schulden, waarop een van de schuldeisers het faillissement heeft aangevraagd.
Dat blijkt niet de andere curator Stekelenburg te zijn, want die weet nog van niets: "Ook privé failliet? Oh, dat wist ik nog niet. Dan moet ik dus met mijn vordering bij mijn collega-curator zijn."
Hurenkamp liet eerder tegenover curator Stekelenburg weten dat hij zich wilde laten uitschrijven als advocaat om als juridisch adviesbureau verder te gaan. Dit overigens tegen de zin van de curator. Onduidelijk is hoe het verder moet met dit juridisch adviesbureau nu de jurist ook privé failliet is gegaan.

Zonweringen

Ook het bedrijf Zonwering Nijverdal werd deze week failliet verklaard. Officieel viel dit bedrijf onder Betsies Keuken, waaronder ook de handelsnamen De Smulkoning en UBK Dienstverlening vielen. Het bedrijf richtte zich echter met name op zonweringen.
Volgens curator Gerben Kemerink op Schiphorst werd de overstap naar zonweringen gemaakt toen tijdens corona de horecasector plat kwam te liggen. Zonwering Nijverdal raakte vooral in de problemen doordat coronasteun bij de Belastingdienst alsnog moest worden afgetikt. Bovendien bleek het moeilijk personeel te vinden en te behouden. Uiteindelijk heeft de bestuurder zelf het faillissement aangevraagd.

Aircohandelaar

Ook aircohandelaar Airco en Solardepot uit Enschede ging de afgelopen week op de fles. Het bedrijf, dat nog maar sinds juni vorig jaar stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, opereerde vanuit Kantorencentrum Schuttersveld en was onder meer actief op Marktplaats.
Nadat de 64-jarige bestuurder enkele jaren geleden met een ander bedrijf failliet was gegaan, wilde hij het nu als zelfstandige proberen. Waarbij hij zich vooral richtte op airco's en zonnepanelen ernaast wilde doen. Maar door een broze gezondheid is het bedrijf nooit echt van de grond gekomen.
Curator Peter Weenink zegt de ondernemer zojuist te hebben gesproken. De schuldenlast lijkt mee te vallen. "Het lijkt te gaan om circa 20.000 euro bij enkele toeleveranciers." Die hebben ook het faillissement aangevraagd.

Anno 1936

Velthuis Schoenen timmerde al sinds 1936 vanuit de binnenstad van Hengelo aan de weg met heren- en damesschoenen, maar heeft de afgelopen week zelf het faillissement moeten aanvragen. Gerrit Beekman is aangesteld als curator.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.