Het hek om het perceel van de familie Scheepers: links het inmiddels bijgeslepen stuk, rechts om de hoek nog in de oorspronkelijke hoogte van 90 centimeter.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hek om het perceel van de familie Scheepers: links het inmiddels bijgeslepen stuk, rechts om de hoek nog in de oorspronkelijke hoogte van 90 centimeter. © René Manders/DCI Media

Mario moet aan de slag met zijn slijptol; gemeente keurt nieuw hekwerk van 14 mille af

HELMOND - Met tegenzin haalt Mario Scheepers uit Brouwhuis de slijptol van stal. Lang gekibbel met de gemeente over een hek om zijn zij-erf eindigt met een domper: dat moet dertig centimeter worden verlaagd. Al was het vorige, verbrande hek in totaal net zo hoog.

24 reacties

  • jan berk

    1 maand geleden
    Hekwerken aan de voorkant en de zijkant zijn in de nieuwe omgevingswet tot 2 meter vergunning vrij. Ook hekwerken bij erfscheidingen in de bestemming tuin zijn volgens het ministerie van binnenlandse zaken tot 2 meter vergunning vrij Wellicht is dit bij de gemeente Helmond nog niet bekend !
  • R.S. Hamelers

    1 maand geleden
    De gemeentelijke voorschriften zijn op een dergelijke lokatie 100 cm hoogte, tenzij een Plaatselijke Verordening andere mogelijkheden geeft. Vreemd is wel, dat de " hekkenplaatser " ook niet een deugdelijk advies kon geven voor het lieve sommetje van 14.000 euro. Wel heel erg duur zo te zien. Advies: bij dergelijke onduidelijkheden altijd bij de gemeente de plaatsingsvoorwaarden zwart op wit laten vastleggen, zodat er geen discussies achteraf. mogelijk zijn.
  • M.H.C. Van Rooij

    1 maand geleden
    Het is niet de politie maar de ambtenaren met hun starre besluiten die geen mens meer kan begrijpen. Zij voeren de wet precies naar de letter (via de computer) uit en sluiten zo een redelijke oplossing uit. Zo ontstond ook de Toeslag affaire.
  • Gerard Kuijs

    1 maand geleden
    Mooi voorbeeld waarom de burger geen vertrouwen meer heeft in de overheid. De letter van de wet volgen of de intentie van de wet toepassen? Gemeente, wethouders, ambtenaren, denk eens even na, en gebruik je gezond verstand! Ik adviseer de eigenaar het hek gewoon te laten staan!
  • Marinus Hoogedoorn

    1 maand geleden
    Misselijk makend gemeentebeleid.....waar een kleine gemeente goed in is , nl hard werkende mensen op kosten jagen.