Uitsupporters geweerd in KKD: 'In uitvoering moeten nog stappen worden gezet'

Uitsupporters geweerd in KKD: 'In uitvoering moeten nog stappen worden gezet'

20 maart - 21:19
30

Supporters van FC Den Bosch zijn zaterdag niet welkom in Maastricht, voor het duel in de Keuken Kampioen Divisie met het plaatselijke MVV. In diezelfde competitie zijn zullen op 7 april geen fans van VVV-Venlo te zien zijn in Kerkrade, voor de wedstrijd tegen Roda JC.

Burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht heeft na overleg met het Openbaar Ministerie besloten dat er geen supporters van Den Bosch welkom zijn, om zodoende de kans op ongeregeldheden zo klein mogelijk te houden, zo meldt de gemeente Maastricht.

Hillenaar stelt dat een groep fans van MVV zich blijft misdragen. "We hadden met MVV daarom enkele afspraken gemaakt om de veiligheid in het stadion te verbeteren. Daar is de club weliswaar mee bezig, maar in de uitvoering moeten echt nog stappen worden gezet. Gezien de recente gebeurtenissen tegen FC Dordrecht en Roda JC willen we de risico's op ongeregeldheden zo klein mogelijk houden waardoor we helaas deze maatregel moeten nemen."

In Kerkrade worden de uitsupporters om soortgelijke redenen geweerd. Volgens burgemeester Petra Dassen-Housen is het niet te verantwoorden om de benodigde politie in te zetten voor de wedstrijd. "Het is jammer dat een dergelijk besluit moet vallen, in deze spannende fase van de competitie", voegt ze eraan toe.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!