RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Predikant VS stuurde huurmoordenaar af op vriendje dochter

De politie vond sporen die wijzen op de inzet van een huurmoordenaar. Beeld © ANP / Rex

Een predikant in de Amerikaanse staat Californië heeft volgens de politie een huurmoordenaar ingeschakeld om de vriend van zijn dochter om te laten brengen. De jongen werd neergeschoten, maar overleefde de aanval.

De geestelijke, een 47-jarige man die preekt in een Spaanstalige kerk in Victorville, buiten Los Angeles, werd vorige week door de politie gearresteerd. Hij wordt samen met een andere 55-jarige man verdacht van het inschakelen van een huurmoordenaar en is beschuldigd van poging tot moord. 

Slachtoffer werd gevolgd

Volgens Amerikaanse media probeerde de predikant de vriend van zijn dochter om te laten brengen. Hij had de jongen laten volgen en vertelde de huurmoordenaar waar het slachtoffer gevonden kon worden. 

Poolse
Lees ook:
Poolse bisschop stapt op na homoseksfeest priester in appartement bij kerk

In oktober vorig jaar werd de vriend van de dochter, die niet is geïdentificeerd door de politie, in de stad Riverside neergeschoten in zijn auto. "Vanuit een ander voertuig kwamen kogels en het slachtoffer werd meerdere keren geraakt."

Moordpoging 

De politie vond op de plek van de schietpartij 'aanwijzingen dat een huurmoordenaar was ingezet' en zei dat het slachtoffer 'datete met een vrouw wiens vader predikant is in een Spaanstalige kerk'. 

De politie stelt dat die de huurmoordenaar ontmoette om de moordpoging door te spreken. Hij zou 40.000 dollar (bijna 37.000 euro) hebben betaald voor de daad. Wie de huurmoordenaar is, en of deze ook is gearresteerd, heeft de politie niet bekendgemaakt. 

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS