Microsoft komt met nieuwe Xbox Rewards-hub die ervaring moet 'stroomlijnen'

Microsoft heeft een nieuwe Rewards-hub voor Xbox uitgebracht. Het betreft een app en een website die de vorige Microsoft Rewards-app voor Xbox moet vervangen en de gebruikerservaring moet stroomlijnen.

De punten die Xbox-gebruikers verdienen via de nieuwe Rewards-hub op Xbox, zullen volgens Microsoft nog steeds op het puntensaldo van het Microsoft Rewards-puntensaldo verschijnen. Een woordvoerder van Microsoft vertelde aan VideoGamesChronicle dat de nieuwe hub de gebruikerservaring moet stroomlijnen. Die vorige app bevatte drie verschillende manieren om punten te verdienen en dat wordt nu veranderd naar een enkele ervaring. Het bedrijf zal de komende maanden ook experimenteren met nieuwe uitdagingen voor gamers om punten te verdienen.

Rewards-hub voor Xbox
Rewards-hub voor Xbox

Door Jay Stout

Redacteur

20-03-2024 • 21:37

49 Linkedin Whatsapp

Reacties (49)

49
48
13
1
0
35
Wijzig sortering
Voor mij was het ook niet onaardig. Paar jaar geleden €500 tegoed gewonnen voor een Xbox. Dat uiteindelijk zo lang weten te rekken dat ik er een nieuwe Series X mee kon bestellen. Vorig jaar van de punten een Elite controller besteld en inmiddels zit ik alweer op bijna 100k punten.

Breakdown van de punten: Bing app kun je dagelijks 230 punten mee binnenhalen, Bing Search 154 punten per week voor de puzzel + 1000 punten elke 12 weken. Dan kun je nog wat losse punten pakken met extra opdrachten, schat zo'n 50 per week.Op de Xbox zelf pak je zo'n 2000 punten per maand en 2500 elke 10 weken en de Xbox app is ook goed voor gemiddeld 100 punten per dag.

Dus je kunt zo'n 12000 punten per maand halen plus de extra's als je de streaks een beetje vol maakt.
Ze zijn al een aantal maanden bezig met flinke veranderingen binnen MS rewards waar vooral de gebruiker de dupe van is, minder punten en vorige week zijn alle prijzen omhoog gegaan.

Ben er maar mee gestopt het koste me teveel tijd met te weinig rewards.
Ik heb heel die heisa over rewards nooit begrepen. Elke dag domweg een aantal acties uitvoeren, zodat je na een aantal weken een kortingsbon hebt van 1.5 euro? Ok..

Ik weet niet of het nog steeds is, maar een jaar terug werden er nog steeds "loten" aangeboden voor loterijen waar je een One S of One X kon winnen waarvan de lotterij zelf nooit meergehouden werd.

Beste is om heel die onzin gewoon af te schaffen. MS heeft wel meer van die onzinnige onuitgewerkte zooi, zoals de Feedback hub. Meest ontransparante "forum" die je maar kan bedenken.
Het heeft me wel 20 euro opgeleverd. Daarnaast spelen geprobeerd en ontdekt. Dus best wel aardig, hoewel ze nu moeten oppassen om niet te erg te bezuinigen
Het heeft me wel 20 euro opgeleverd.
Definieer "het" in acties en tijd om een idee te scheppen hoe lonend dit programma was.
Gamepass spellen spelen die ik altijd speel. En af en toe een spel opstarten wat ik niet ken.
Die laatste hebben ze er gelukkig uitgehaald, het beperkt zich nu gewoon tot een willekeurig gamepass spel opstarten. Dat verpest je statistieken in ieder geval niet met spellen die je wellicht nooit meer speelt.

Wel balen dat ze de prijzen weer hebben opgeschroefd, wat het nog minder lonend maakt. Je moet relatief veel acties doen voor een vrij lage beloning.
Games zonder achievements kan je toch weer uit je profiel verwijderden?
Die kan je in ieder geval verbergen ja. Maar soms had je met die reward opdrachten toch een achievement unlocked helaas.
Ik kon bijna maandelijks mijn gamepass met 30 dagen verlengen met wat puntjes (deels geautomatiseerd) bij elkaar sprokkelen in een paar minuten per dag.
Met alle nieuwe regels (zoals max 3 zoekopdrachten per uur) lukt dat niet meer.

Heb er toch zeker jaar of 2 gamepass ultimate mee bij elkaar gespaard.
Je bent waarschijnlijk "afgeremd" omdat je dat geautomatiseerd deed. Ik kan nog steeds onbeperkt zoeken.
onbeperkt zoeken kan ook wel, maar je krijgt niet meer punten.
Dat is voor iedereen zo (zie alleen dat ik een foutje had gemaakt, 3 per kwartier had het moeten zijn)
https://www.windowscentra...%20to%202.%20More%20items

Ik gebruik Bing standaard voor zoeken, maar over een hele dag heen haal ik niet meer het maximum aantal punten voor zoeken hierdoor omdat ik meestal een hele lading zoekopdrachten in 1x heb als ik zoek naar bepaalde zaken.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 21 maart 2024 09:17]

Ik heb gemerkt dat het niks uitmaakt of je dezelfde termen elke dag gebruikt. In de app zie je nog wel eens de historie van de vorige dag staan, dus die doe ik gewoon nog een keer. En anders gewoon een letter ingeven en zien met welk woord het afgemaakt wordt. Dus die 20 mobiele zoekopdrachten zitten er in 5 minuten in en die 90 op de pc komen door de dag wel. Je hebt dan ook na 2,5 dag al genoeg gezocht om je wekelijkse 50 z\oekopdrachten af te vinken op je xbox.

Edit: Eergisteren door een technisch foutje mijn streak verloren van 170 dagen. Net een vraag gesteld of ze deze konden herstellen. Dan krijg je dit automatisch antwoord:

Gereed.
Als gewaardeerde gebruiker hebben we uw Streak als eenmalige beleefdheid hersteld tot de juiste mijlpaal.

Vernieuw de dashboardpagina en controleer uw Streak-teller opnieuw.

Blij mee! :D

[Reactie gewijzigd door cupra4 op 21 maart 2024 09:34]

Je kunt per maand 9,750 punten verdienen wat iets meer is dan een €5 Amazon kortingsbon.
Ik ken dit hele programma niet, maar het klinkt mij eerlijk gezegd wel als een beetje veel werk voor een €5 bon per maand.

Maar hierboven zegt iemand elke maand z'n €30 abonnement ermee vrij te spelen, hoe strookt dat dan met jouw opmerking over het maximum aantal te behalen punten?
Minimaal €5 maar €30 is dan aardig wat, maar zoals je zelf ook zegt het is de energie die je erin moet steken niet waard.
Ik heb het ook nooit gesnapt. Als ik die daily quests claim komen er nauwelijks punten bij. Heb nog nooit wat kunnen kopen na jaren spelen.
|Dat is echt onzin. Die loterijen worden gewoon gehouden. Heb zelf een Xbox (tegoed €500) gewonnen en ken iemand die een keer een Surface pro 5 of 6 gewonnen heeft. In de Rewards Reddit komen ook regelmatig screenshots voorbij van winnaars. De kans is niet hoog dat je wint, maar hij is er dus wel.
Ik ben daar een van. Je krijgt dan geen surface laptop maar een prepaid creditcard met tegoed erop. Kun je uitgeven aan wat je zelf wilt.

Ik weet niet of het aan mij ligt maar ik zie al maanden geen loterij meer bij het redeem stuk staan? Is dat er nog wel?
Oh, wist niet dat (nu) zo ging. Hij kreeg nog echt een Surface Pro, Dock, Pen en nog een flinke doos Microsoft branded spullen. Keyboard, muis, zelfs een drinkfles en een t-shirt. Ze hadden zelfs de douane betaald.

Maar ik zie ook geen loterijen meer. Heb 1x geluk gehad, dus doe niet meer mee.
Gelukkig is het wat beter dan €1,5
Ik haal elke 2 maanden genoeg rewards binnen om 3 maande gamepass core te kopen.
En deze worden automatisch omgezet naar 2 maanden gamepass ultimate als je al ultimate hebt.
Hierdoor heb ik al tijden gratis gamepass.
Ik heb een Series S gewonnen met de rewards, ja de kans is waarschijnlijk heel klein maar je kunt er zeker wat uit halen.
Ik heb anders 2 Xbox Series X-en ermee gekocht en een Xbox Wireless headset.
Per maand, per account (kids accounts, niet alleen die van mijzelf) halen we hier gemiddeld 15 euro aan punten mee binnen
Dan woon je niet in Nederland denk ik? Lijkt me haast onmogelijk je bent dan ruim 3 jaar bezig voor 1 Series X.
Is zeer zeker mogelijk als je je Rewards Niveau 2 (minimaal 500 punten per maand) en Game Pass Ultimate hebt. Het is vandaag de 21e, ik zit op:
Je hebt deze maand 11.419 punten verdiend! Je blijft Niveau 2
(Dit is inclusief de 10-weekse bonus van 2500 punten (Xbox-streak))
Niveau 2 (500 punten) zonder Game Pass Ultimate is met een beperkte inspanning en tijdsbestek gemakkelijk te behalen. Dan verdien je minstens €10 per maand.
Ja de USA en UK krijgen echt veel meer punten. Daar kun je meer dan 20000 punten per maand binnen halen en zijn er ook veel meer puzzels en andere dingen voor extra punten.
Als je op Reddit de Microsoft Rewards subreddit volgt, dan zie je gasten die met gemak >30K aan punten per maand binnenharken.
Met gemak? Je MOET daar voor elke dag bezig zijn, je kan geen dag missen. Bijna een dagtaak om dit te kunnen halen.
Het klopt dat je dan geen dag moet missen.
Om een paar minuten werk per dag op te rekken naar een dagtaak vind ik wat overdreven.
En dat klopt ook.
Ik heb de refurbished versie van de Xbox Series X gekocht voor 370 euro.
(geheimpje: ze zijn vaak praktisch nieuw - meestal terug gestuurde modellen of de doos was tijdens transport beschadigd en is opnieuw verpakt).

Maar gemiddeld 150-180 euro per jaar sparen moet je wel redden.

Woon trouwens gewoon in Nederland

[Reactie gewijzigd door toxict op 21 maart 2024 10:27]

maar wat je niet zegt is hoeveel uur daar totaal is in gaan zitten...?
30 PC zoekopdrachten per dag (voor de "nerf" kon je 30 tabs in een keer openen in je browser, nu met 6 seconden tussen de zoekopdrachten: Met de hand, geautomatiseerd kunnen ze zien (denk dat ze meten of tijden tussen zoekopdrachten identiek zijn of teveel veschillen)
20 Mobile zoekopdrachten per dag (zoek ergens op, wacht 6 seconden en zoek weer iets op)
1 keer een Gamepass game starten per dag (platform maakt niet uit)
Op de Microsoft Rewards pagina of via de Extention in je browser wat van die "tiles" aanklikken voor punten.
In de mobile App "Microsoft Start / Bing", 10 nieuwsberichten bekijken (~3 seconden per bericht).
Speel een PC Gamepass game
Speel Jewel in de Xbox App op je mobiel
Start de Xbox App op je mobiel op
Haal 1 achievement per dag.
Start een Xbox gamepass game op.
In de Rewards App op je Xbox, selecteer alle tiles (1 - 2 keer per week staan er een aantal; aanklikken, terug en de volgende)


Als je iedere dag dit blijft doen, dan heb je ook meerdere "streaks" lopen, die een ieder weer bonussen geven...

Het lijkt veel, maar iedere dag heb ik 75% van die dingen al gedaan binnen een minuut of 5.
En als je toch iedere dag wel gamed en je zit achter een computer, dan komt het vanzelf.

Het meeste werk gaat 'm zitten in bijv een achievement halen (om je streak voor de bonus in die maand te halen)....
Maar er zijn genoeg games met 100+ achievements die met guides op Youtube zeer makkelijk te behalen zijn.
Soms is het lastiger om geen achievement te halen en er maar maximaal 1 per dag te doen. ;-)
dank voor de toelichting, helemaal nieuw voor mij!
Idd van 1800 naar 2300 voor 2 euro, alles wat ze even is mooi uiteraard maar voor mij ook niet meer de moeite...
als nieuweling weet ik niet hoe het ooit geweest is, maar dat rewards gedoe is me een wassen neus.. potje jeweled spelen om watmeer puntjes bijmekaar te sprokkelen.. en dan 0.03 cent verdiene. dat voelst als zwaar onderbetaald werk xD

prima.. je hoeft aan gamen geen geld te verdienen.. maar doe dan ook niet net alsof...

kan je opt-outen? mijn xbox mekkert er steeds over
Ik heb tot nu toe ruim 70 euro ermee verdiend. Dus ik vind het wel waard om dit even te doen. Jammer alleen dat de streaks verdwijnen. Wellicht dat er iets beters voor in de plaatst komt.
Ruim 500€ hier. Gelukkig net een 200 weken streak gehaald 😊 weet t belachelijk maar was toch een mijlpaal 😂
Wow😂het hoogste dat ik ben gekomen is 40 weken. Ik ben hem net vorige maand verloren omdat ik paar weken naar Korea ben geweest.
Haha. Hey was zo erg dat ik mijn vriendin de streak liet vast houden. (Die speelt gelukkig vaak zat. ). Ik was met m’n zoon een paar weken in Japan. Net zoals jij te ver om er mee bezig te zijn.
Heb met 'die onzin' anders al heel wat xbox gift cards geclaimd waar ik dan weer games of dlc mee 'koop' die niet in gamepass zitten. 'Verdien' met xbox (xbox app) en ms rewards (bing app) door elke dag een paar minuten puntjes te sprokkelen ca €10 pm, easy money. Ieder het zijne maar ondanks dat ms zoekende is naar points/rewards balans werkt het prima.

[Reactie gewijzigd door dr_dreey op 20 maart 2024 22:52]

Het is jammer dat de rewards zijn afgezwakt recentelijk maar eerlijk is eerlijk, het was ook gewoon too good to last

Ik heb al sinds dag1 in BE gratis GPU, en nog gratis lopende tot eind 2025.
Daarbovenop 1 a 2 gratis full price games per jaar via points.

En voor pakweg 10min/dag voor je quests, dinsdags wat langer maar niets geks.
Streaks en bing gebruiken 😁

Vind ik toch ook de moeite waard.
Gelukkig die van mij ook maar elk uur in je leven vergelijken met je uurloon is echt een bizarre trend. Ik werk om te leven, niet andersom. Dus als ik hiermee gewoon even paar minuutjes tussen door wat dopamine kan vergaren door paar domme taakjes te doen is dat helemaal prima.

Ja misschien had ik meer kunnen verdienen door een uur langer op werk te blijven, maar ja dat doe ik niet voor een reden. Mijn werk en Microsoft rewards is dan ook echt niet vergelijkbaar mbt mentale capaciteit welke vereist is.
Het is maar net hoe je in elkaar zit denk ik, want wat jij beschrijft klinkt mij exact als werken in de oren. Een game spelen doe je voor je plezier en ontspanning net zoals met andere hobby's dus zolang je dat leuk vindt zou ik het zeker niet met een uurloon vergelijken.

Als je bijvoorbeeld in een F2P game uren lang iets moet doen wat je helemaal niet leuk vindt voor een item van 5 euro dan ga ik dat wel vergelijken. En zo voelt dat reward programma voor mij ook of mis ik een leuke mechanic waar mee je die rewards kan verdienen? Je zegt dopamine dus of het is iets leuks of je krijgt dat gewoon van lijstjes afvinken.

Het is denk ik hetzelfde als mensen die uren voor een tankstation gaan staan voor een paar euro korting en andere mensen die er naar kijken en denken ik kan mijn tijd wel beter besteden en die verloren uren zijn mij meer waard dan het op gaat leveren. Daar mee zeg ik niet dat de ene groep het fout heeft of de andere, maar ik val zeker in die 2e groep dus misschien mis ik daarom wat jij er voor jezelf uit haalt.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 21 maart 2024 01:23]

Je krijgt ze ook met het spelen van bepaalde games x tijd (gamepass games) of dingen doen in bepaalde games. En ja dat kan soms best leuk zijn. Maar goes er zijn hordes mensen die alles in een game willen en daar ook minder leuke activiteiten in games doen.
Gelukkig hebben ze die achievements eruit gehaald voor de streak. Dan was je echt verplicht om maandelijks x achievements te halen. Gelukkig zijn er zat posts waarin mensen vertellen waar je makkelijk achievements kunt halen. Soms is het al voldoende om je karakter een ander shirt aan te trekken.
Vind het geen verkeerd systeem, ik bedoel ik game toch al en als ik door een spel te spelen, zoals Forza Motorsport of Starfield en krijg er ook wat spaarpunten voor, lekker toch.

Eens in de zoveel tijd kijk ik naar me punten en heb zo al een paar keer een €10 tegoedbon geclaimd.
https://www.youtube.com/channel/UCzGHv0MuOwTC5WYAdGtp1QA

Youtube kanaal van een van de Microsoft Rewards "hunters"...
Deze leggen je uit hoe je maximaal punten kunt behalen en met bijv. welke games.

[Reactie gewijzigd door toxict op 21 maart 2024 10:43]

Ik weet niet of het alleen bij mij is, maar ik zie al maanden geen loterij opties meer verschijnen bij het "redeem" stuk. Is dat er bij jullie wel nog?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee