Samengesmolten PSV verliest oefenduel: ploeg van tweede niveau in België te sterk

Samengesmolten PSV verliest oefenduel: ploeg van tweede niveau in België te sterk

20 maart - 18:39
73

PSV heeft woensdagmiddag een besloten oefennederlaag geleden. Het Belgische SK Beveren was met 1-0 te sterk voor de Eindhovenaren, die aantraden met een mix van PSV 1- en Jong PSV-spelers.

Op De Herdgang kwam PSV met de overgebleven spelers van het eerste elftal en jongelingen uit het beloftenteam in actie tegen Beveren, weet het Eindhovens Dagblad. Beveren staat achtste op het Belgische tweede niveau, maar het was alsnog te sterk voor PSV. Laat in de tweede helft viel de enige goal van de wedstrijd.

Met Joël Drommel, Shurandy Sambo, Armando Obispo, Armel Bella-Kotchap en Koen Jansen bestond de achterhoede van de Eredivisie-koploper bijna helemaal uit spelers van de hoofdmacht. Op Richard Ledezma na, die officieel onderdeel is van PSV 1, bestonden de volledige middenvelds- en aanvalslinie uit talenten. De eerder genoemde Bella-Kotchap, die recent terugkeerde van een blessure, maakte de hele wedstrijd vol.

Na deze oefenwedstrijd krijgen de meeste achtergebleven PSV-spelers vrij, zodat ze zich op kunnen laden voor het slot van het seizoen. De rest van de selectie van Peter Bosz is uitgevlogen voor het spelen van interlands.