woensdag 20 maart 2024 om 18:15

Van de graskant naar het podium: Danny van Poppel mag ‘onverwachts’ sprinten in Brugge-De Panne

Video Danny van Poppel was woensdag de verrassende nummer drie in de Classic Brugge-De Panne. BORA-hansgrohe had met Sam Welsford en Jordi Meeus twee kopmannen mee, maar uiteindelijk kreeg Van Poppel de kans. “Dat was een beetje onverwachts”, lachte de Nederlander nadat hij derde was geworden.

Het was helemaal bijzonder, omdat hij 15 kilometer voor de finish nog in de graskant belandde in de nervositeit die opstak bij de laatste passage van De Moeren. Van Poppel viel helemaal stil en moest in zijn eentje zien terug te keren naar het peloton. Omdat het tempo wat stilviel, lukte hem dat redelijk snel.

“Daarna zat ik weer bij Welsford, want we trokken zijn kaart. Maar toen zei Welsford dat ik mocht sprinten”, legt Van Poppel uit. “Eerst dacht ik ‘laat het lopen’… Maar ik wilde de jongens ook belonen, al was het met een plek in de top-10. Uiteindelijk zag ik de finish zelfs nog en dacht ik aan winnen.”

In die laatste rechte lijn, waar Van Poppel de kop nam, volgde bijna een grote valpartij. Achter de Nederlander kwamen Jasper Philipsen en Tim Merlier namelijk met elkaar in aanraking, omdat Van Poppel langs de hekken bleef fietsen. “Ik pakte de snelste weg, dat was links. Daar komen Jasper en Tim in elkaar”, legde hij uit. “Uiteindelijk was het een paar meter te lang voor mij, maar zij zijn wereldtop. Ik ben lead out en als bijbaan soms sprinter”, lacht hij. “Daarom ben ik hier wel trots op, zeker voor de ploeg. We hebben hard gewerkt, dan kan je het niet zomaar laten lopen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2024 18:26
Daar zitten ze dan. Hele uitzending lullen over wie er mag sprinten bij Bora, Meeus of Welsford. Zelfs in de finale nog gevraagd aan hun ploegleider Eisel, die om mij vreemde redenen nogal geheimzinnig deed alsof het ging om staatsgeheimen bij de vraag wie er ging sprinten.

En dan sprint geen van beiden.
    21 maart 2024 07:40
    Mooie illustratie over hoe nutteloos zo’n ‘ploegleider’ achter een peloton aansukkelt…
20 maart 2024 19:38
Ralph Denk Pro Cycling? Ik dacht dat die ploeg [RB] Bora Hansgrohe heette?
21 maart 2024 09:10
Met het zelfvertrouwen van Welsford zou Danny deze wedstrijden zelf (kunnen) winnen

Reacties zijn gesloten.