Jan H. handelde via Marktplaats in fietsen. Dat had hij volgens justitie moeten opgeven bij de gemeente Zwolle, waarvan hij een uitkering ontving.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan H. handelde via Marktplaats in fietsen. Dat had hij volgens justitie moeten opgeven bij de gemeente Zwolle, waarvan hij een uitkering ontving. © Getty Images

Jan (47) moet 117 jaar lang uitkering terugbetalen én maanden de bak in: ‘Recordbedrag’

Fietsen opknappen is zijn hobby, zegt Jan H. uit Zwolle. Dat hij tien jaar lang de ene na de andere fiets te koop aanbiedt terwijl hij een uitkering krijgt, is ‘achteraf niet zo handig’. Zeker omdat hij meer zwarte baantjes heeft en die óók niet opgeeft. Zo strijkt H. onterecht bijna 200.000 euro op. Een recordbedrag. En dat komt hem duur te staan.

  1. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.